Saturday, January 28, 2023
HemBasketball"Ett misstag": Explosiv rapport tyder på att Brittney Griner släpptes motarbetades av...

“Ett misstag”: Explosiv rapport tyder på att Brittney Griner släpptes motarbetades av människor på höga platser

Ryssland släppte nyligen WNBA-stjärnan Brittney Griner i utbyte mot Viktor Bout. Efter månader av kontinuerliga förhandlingar mellan USA och Ryssland befriade president Joe Bidens administration slutligen Griner. Biden uppges dock ha stött på motstånd mot att befria Griner. Den förre presidenten Donald Trump kritiserade en-mot-en-bytet mellan de två länderna. Men det verkar som att det fanns många andra högprofilerade tjänstemän som också var emot affären.

Trump ifrågasatte beslutet att ge upp vapenhandlaren för att befria Griner. Han tillade att transaktionen var ensidig och fördömde att inte använda tidigare marinsoldaten Paul Whelan i affären också.

Några högre tjänstemän var emot att byta ut Bout mot Brittney Griner

Enligt rapporter mötte president Joe Biden motstånd från sitt eget justitiedepartementet, som såg torsdagens en-till-en-fångbyte mellan Brittney Griner och vapenhandlaren Viktor Bout som “ett misstag” med tanke på skillnaden mellan de två fångarnas brott, som tjänstemän känner till. med saken sagt.

DYK DYPARE

Viktor Bout dömdes 2011 och dömdes till 25 års fängelse. När förslagen om att ge upp “Merchant of Death” först kom ut var många emot det.

President Trump FÖRSTÖR Joe Biden över Brittney Griners fångbyte! pic.twitter.com/iT146Afj6J

— Nick Adams (Alpha Male) (@NickAdamsinUSA) 8 december 2022

Många fans kände tydligen att släppa en ökända vapenhandlare som Bout kunde komma tillbaka och hemsöka landet. Men regeringen hade till synes inget annat val än att släppa honom för att få Brittney Griner tillbaka till landet.

“Vad är det för en affär att byta ut Brittney Griner, en basketspelare som öppet hatar vårt land mot mannen känd som “The Merchant of Death”, som är en av de största vapenhandlarna överallt i världen och ansvarig för tiotals av tusentals dödsfall och fruktansvärda skador”, skrev Trump.

Paul Whelan lämnade bakom sig

Donald Trump kritiserade också beslutet att lämna Paul Whelan bakom sig. I månader har det amerikanska utrikesdepartementet sagt att de vill ta tillbaka både Griner och Whelan till landet med ett fångbytesavtal. Men innan Griners frisläpptes fanns det rapporter som hävdade att Ryssland vill ha ett fångbyte en mot en. På frågan om det avböjde tjänstemannen att ge mer information om förhandlingen.

“Min känsla är att de medvetet separerade Brittney Griner och affären för henne eftersom de vet hur mycket problem det skulle orsaka, det är vad de [Russian Government] njut av, säger Elizabeth Whelan, syster till den fängslade ex-marinsoldaten, Paul Whelan.https://t.co/DuNeN8IsGX pic.twitter.com/4h2Q8awxqZ

— NEWSMAX (@NEWSMAX) 10 december 2022

Whelan fängslades 2018 och dömdes till 16 års fängelse 2020. Flera familjemedlemmar till Whelan pratade om fångbytesaffären. Hans bror David Whelan sa att han är glad över Griners frigivning. Han fruktade att hans bror kanske inte skulle kunna överleva ytterligare 12 år i fånglägret.

Den tidigare marinsoldatens syster Elizabeth gav också sina tankar om hela situationen. Hon uppgav att hennes bror inte kunde hämtas hem på grund av Ryssland.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär