Sunday, December 10, 2023
HemOlympicsEtt decennium efter krigsskada gjorde honom amputerad, veteranen Bob Body gör historia...

Ett decennium efter krigsskada gjorde honom amputerad, veteranen Bob Body gör historia i Parapan American Games tyngdlyftningsevenemang

Eftersom OS i Paris 2024 är nära, kan förväntan att ta sig till kajen kännas bland idrottarna. Detta har lett till betydande spektakel vid de pågående turneringarna i flera sporter med intensiva uppgörelser. På samma sätt firade USA:s tyngdlyftslag nyligen triumfen med guld.

Vid de pågående Parapan American Games segrade USA:s arméveteran

Otrolig vinst på Parapan American Games

I 107 kg-kategorierna vid Para Powerlifting tog USA:s veteran Bobby Body en guldmedalj och satte nytt rekord genom att lyfta 228 kg. Totalt sett säkrade tyngdlyftningssensationen en anmärkningsvärd summa på 136,36 poäng. En nyligen tweet från Team USA rubricerades som “502 LBS US Army Veteran och styrkelyftare Bobby Body lyfter guld och ett nytt rekord i Parapan American Games.”

Med gårdagens lyft i Santiago slog Body rekorden som sattes av den mexikanske tyngdlyftaren Jose Castillo, med ett rekord på 226 kg. Utöver detta överträffade han också Freddy Castaneda från Colombia, som lyfte 220 kg vid Lima 2019 Parapan American Games. I en exklusiv intervju med Santiago2023 sa Body: “Mina känslor är på topp eftersom det inte är särskilt vanligt att höra ditt lands hymn vid ett parapanamerikanskt evenemang. Jag är oerhört stolt över allt vi har tränat för, och allt vi har gjort, och det hårda arbete vi har lagt ner för att vara här.”

Den nordamerikanska tyngdlyftaren som tog sig till 216, 223 och 228 missade sitt fjärde försök. Body tillade, “Jag är inte van vid att tävla inför så stora folkmassor, så jag blir motiverad av publiken; det var därför jag försökte involvera dem, för det retar upp mig och jag pressar mig själv hårdare.” Även om folk tittar på triumfen av hans senaste seger, är Bobby Bodys historia mycket mer än så.

Bobbys kropp håller på att övervinna en IED-skada

Bobby Body har en anmärkningsvärd men ändå inspirerande resa. För ett decennium sedan bevittnade Bobby IED som fastnade i en Humvee medan han blev utplacerad till Irak tillsammans med USA:s armé. Detta ledde inte bara till att han genomgick flera operationer utan ledde också till att hans ben amputerades ovanför knäna. Händelsen tog bort Bobbys ben, men inte hans grus. Sedan dess har Bobby upptäckt sin passion för tyngdlyftning.

Så småningom kände Bobby sig extatisk när han blev framgångsrik i den kroppsliga tävlingen, och detta fick honom att delta i Parapan American Games 2023. Trots att han uthärdat flera operationer och ett amputerat vänster ben, trotsades inte Bob av förlust. Istället valde han att bli prologen till en inspirerande berättelse om seger.

RELATED ARTICLES

Mest populär