Saturday, December 9, 2023
HemF1Esteban Ocon avslöjar Fernando Alonsos slingrande beteende, hoppas på det bästa med...

Esteban Ocon avslöjar Fernando Alonsos slingrande beteende, hoppas på det bästa med Pierre Gaslys inledning: “Jag var inte överarbetad men…”

Saker och ting på Alpine var lite skakiga bakom kulisserna, hela den här säsongen. Rapporter tyder på att det kan ha funnits en uppenbar friktion mellan de två interna förarna, Esteban Ocon och Fernando Alonso. Ocon har varit högljudd om sitt missnöje med att behöva arbeta tillsammans med Fernando.

I en nyligen intervju med L’Equipe delade racerföraren sina kamper med teamdynamiken. Han tror att balansen mellan saker och ting med Alonso inte var där och det var en ganska orättvis miljö som gjorde att han kände sig utmattad. Ocon uttryckte också sin glädje över nyheten om att Pierre Gasly går med i Alpine för nästa säsong. Det verkar som om Alonso låtit fransmannen göra alla tunga jobb i Alpine.

På frågan om hans tankar om att Gasly ska ta plats med Fernando nästa säsong, hade Ocon mycket att säga. Han sa, “Jag hoppas att det förändras för, ärligt talat, det var 98 % på min rygg och 2 % på Alonsos rygg. Jag var inte överansträngd, men jag gjorde all utveckling i simulatorn och nästan alla marknadsföringsresor.”

“Jag tror att vi med Pierre (Gasly) kan dela det här jobbet väldigt bra. Det kommer hjälpa mig att behålla mer energi inför nästa säsong. Jag är säker på att det kommer att bli mycket bättre på det här sättet”, avslutade han. [Translated from Google.]

Med allt de har varit med om i Alpine verkar det som att Fernando Alonso hade en inverkan på Esteban Ocon. Enligt spekulationer kan Ocon ha kopierat Fernando Alonso.

Kopierar Esteban Ocon Fernando Alonsos körstil?

Enligt några rykten som går runt paddocken kopierar Esteban Ocon Alonsos inställningar och körstil för att torka bort nästan en halv sekund vid vissa tillfällen, som när man kör på komplicerade banor.

Även om Esteban Ocon genomförde cirka 98 % av simulatoroperationerna hamnar han fortfarande efter Alonso. Ocon underpresterade konsekvent och hade inte tillräckligt med tempo jämfört med Fernando Alonso i sina genomsnittliga varvtider.

Fernando Alonso hölls hemlig om situationen i laget sedan han hade bekräftat sin flytt från Alpine till Aston Martin under den kommande säsongen. Teamet ville skydda sin viktiga information.

Esteban Ocon och Fernando Alonso har inte riktigt sett öga mot öga. Men med denna nya förändring av dynamiken för den kommande säsongen, skulle det bli bättre för respektive förare? Skulle de bli dominerande nästa år?

RELATED ARTICLES

Mest populär