Wednesday, December 6, 2023
HemF1"Enough Said": Endast Lewis Hamiltons länge förlorade löfte kunde förändra ödet för...

“Enough Said”: Endast Lewis Hamiltons länge förlorade löfte kunde förändra ödet för Daniel Ricciardos sjunkande F1-fartyg

Ända sedan Daniel Ricciardo klargjorde sina avsikter om att ta ett år ledigt från Formel 1, kämpade team för att få honom ombord. Medan vissa ville värva honom som en vanlig förare, ville andra som Mercedes och Red Bull ha honom som reservförare. Han har nu skrivit på med Red Bull för rollen, men Lewis Hamilton har alltid trott att han var för bra för den.

Daniel Ricciardo anlände till McLaren med många förväntningar på att leverera. Som vi alla vet nu kunde han inte leverera på det. Värre, han misslyckades med att slå sin unga lagkamrat Lando Norris på poäng under båda säsongerna. Som ett resultat fick han sitt treårskontrakt reducerat till bara två, eftersom han hade för avsikt att hålla sig borta från nätet i ett år.

Hade saker och ting varit annorlunda om Lewis Hamilton var chef för Daniel Ricciardo?

Medan Lewis Hamilton vann mästerskapet 2018 ganska enkelt till slut, var starten på säsongen konkurrenskraftig. Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel och Hamilton hade alla vunnit två lopp under de första sex tävlingarna. Daniel, som hade vunnit berömt i Monaco GP det året, hade ett roligt samtal med Lewis på presskonferensen efter loppet. Pressaren var kusligt lik den i Italien i år.

Daniel fick frågan om hans aktier var högre än någonsin efter de två segrarna. Han svarade, “Jag känner att jag har gjort ett riktigt bra jobb de första sex loppen och vi har alla fått två segrar. Så ja.”

Till detta frågade Lewis honom om han var före sin lagkamrat, vilket han svarade jakande på. Lewis sa till honom: “Nog sagt.” Honey Badger trodde att Hamilton var trevlig och hade ryggen.

Till detta sa Lewis: “Han tycker att jag borde hantera honom. Han sa att jag skulle förhandla för honom.”

Den lustiga fram och tillbaka såg Ricciardo fråga honom vilket snitt han skulle ta, vilket Lewis sa till honom att de skulle förhandla. Ricciardo sa sedan till pressen, “Om Lewis slutar i slutet av året kan han kanske kliva in som min manager.”

Det var dock inte så roligt i år för Aussie-föraren. Lewis, i Italien, fick frågan om han skulle gilla det om Daniel kom med honom på Mercedes som tredje förare. Lewis svarade, “Om jag skötte honom, skulle han tävla.”

Den 7-faldiga världsmästaren tycker uppenbarligen fortfarande att Ricciardo är för bra för att inte tävla som ordinarie. Tror du att han kommer tillbaka som ordinarie 2024?

RELATED ARTICLES

Mest populär