Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerEnorma chanser förlorade när Cristiano Ronaldo upphävde straffbeslut som gavs till förmån...

Enorma chanser förlorade när Cristiano Ronaldo upphävde straffbeslut som gavs till förmån för Al Nassr mot Persepolis

Al Nassr nöjde sig med ett mållöst oavgjort resultat mot Irans Persepolis. Den Riyadh-baserade klubben hade dock en stor chans att rycka till sig segern efter att en straff tilldelats dem. Medan hemmafansen nästan jublade, var det då fotbollsuniversumet bevittnade ett gyllene ögonblick av äkta sportsmannaanda. Till allas förvåning, Cristiano Ronaldo bad omedelbart domaren att upphäva beslutet. Ett mål i det ögonblicket skulle ha gett Al Nassr ett dominerande försprång. Den portugisiske forwarden missade också personligen en enorm möjlighet.

Amerikas favoritvideo idag

Trots att de inte vann matchen bekräftade Ronaldo och Co sitt inträde i åttondelsfinalen i AFC Champions League.

Cristiano Ronaldo överraskar alla med gester av sportsmannaanda mot Persepolis

I den 2:a minuten fick Al Nassr en straff. Domaren trodde att Persepolis försvarare hade fällt Cristiano Ronaldo i kassen. Veteranen reste sig dock direkt efter utmaningen. Han föreslog att domaren skulle upphäva hans beslut. Matchdomaren kontrollerade sedan planmonitorn och upphävde hans beslut. Men den där gesten av idrottsmannaskap kom till synes till en rejäl kostnad. CR7 kunde ha gått i nivå med toppskyttarna 2023, nämligen Erling Haaland och Harry Kane med 49 mål.

Trots den hjärtvärmande gesten från Cristiano Ronaldo krävde den iranska motståndaren ett gult kort för simulering efter att VAR ingripit. I VAR-granskningen stod det klart att Al Nassr-stjärnan väntade kontakt i boxen från försvararen.

Försvararen stod dock på sig till slut. Till slut skedde rättvisa för den iranska klubben. Det var dock inte den sista av bokningarna för natten. Senare blev Al Nassr-försvararen Ali Lajami utvisad för sin dåliga tackling i den 17:e minuten.

Bortalaget kunde dock inte dra fördel av Al Nassr försvarade tätt och höll dem till ett mållöst oavgjort resultat. Den saudiska klubbens manager Luis Castro kommer på sätt och vis att vara nöjd med slutresultatet eftersom hans lag visade en enorm defensiv solidaritet.

En dramafylld mållös lottning

Cristiano Ronaldos straffbeslut var inte den sista kontroversen i matchen. Några minuter senare började regelbrotten flyga i denna fartfyllda match mellan de två bästa lagen. Detta resulterade i att managers för båda lagen bråkade på sidan. Det blev totalt 23 regelbrott. Den största kontroversen inträffade dock under den 17:e minuten av matchen. Al Nassr-försvararen Ali Lajmis felaktiga tackling fick honom att betala ett högt pris. Det var då humöret började flyga högt.

Medan Al Nassr bevittnade ett skrämmande ögonblick inför deras match mot serieledaren Al Hilal. Under den 75:e minuten skadade Persepolis målvakt Alireza Beiranvand, medan han fick bollen, av misstag Cristiano Ronaldo på nacken. Al Nassrs chef Luis Castro slutade med att ersätta honom som en försiktighetsåtgärd och var snabb med en positiv uppdatering efter matchen.

Var du också inställd på det här spelet? Låt oss veta din recension av den mållösa lottningen i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär