Saturday, December 9, 2023
HemNASCAREn ung Jeff Gordon hade ett diplomatiskt svar på Michael Jordan &...

En ung Jeff Gordon hade ett diplomatiskt svar på Michael Jordan & Tiger Wood-jämförelser: “..Talk to Our Sponsors” – Sportprat

Redan 1998 var Jeff Gordon en stigande stjärna i NASCAR Cup Series. Då hade han redan tagit tre av sina fyra titlar. Den första kom ända tillbaka 1995, den andra 1997, och han följde upp det med en tredje titel 1998.

Säkert att säga, han var ganska mycket på toppen av världen vid det här laget. I en ganska gammal intervju jämfördes Gordon till och med med sportlegender som Michael Jordan och Tiger Woods.

Den smickrade Gordon sa: “Det är fantastiskt! Visst, när jag är där ute, anser jag mig inte vara i den ligan. Det är fantastiskt att folk säger det, och jag vill prata med de människorna och få dem att prata med våra sponsorer. Våra sponsorer är verkligen glada, men sporten växer verkligen just nu.”

DYK DYPARE

Hur har Jeff Gordon presterat i sin karriär sedan dess?

Efter 1998 tog Gordon en fjärde cupserietitel i karriären. Utöver det samlade han på sig häpnadsväckande 93 karriärsegrar i cupserien. Bortsett från det, skröt han också med fem vinster i Xfinity Series, vilket ger hans totala 98 vinster.

Hendrick Motorsports-stjärnan var konkurrenskraftig direkt, med sin första vinst under sin andra säsong.

Sedan dess har han haft 14 säsonger i rad med minst en cupvinst.

Mellan 1994 och 2015 förblev han konkurrenskraftig och hoppade bara av topp 10 en gång under hela sin karriär. Det var 2005 när han slutade på 11:e plats. Annat än det hängde han konsekvent runt topp 10 under sin tid i cupserien.

I slutet av säsongen 2015 tog han äntligen tid på sin karriär på heltid. Även om det är värt att nämna att han kom tillbaka som vikarie 2016.

Detta var när Dale Earnhardt Jr var ur spel med sina hjärnskakningsproblem.

RELATED ARTICLES

Mest populär