Saturday, December 9, 2023
HemBasketballEn nervös syn för NBA-fans när LeBron James lämnade vridning i smärta...

En nervös syn för NBA-fans när LeBron James lämnade vridning i smärta under Lakers vs Pacers

Los Angeles Lakers har varit på sitt bästa den här säsongen. De 17 gångerna har vunnit fem av sina senaste sex matcher, inklusive en pågående tre-matcher segerserie. Dessutom har lila och guld sakta sett ut att komma tillbaka till sin fulla kraft med superstjärnor som återvänt från skada. En av dem var LeBron James som kom tillbaka från en ljumskskada. Kungen verkar dock vara i kvardröjande fara eftersom han nästan led av den vanligaste basketskadan.

Lakers vann sin senaste match mot San Antonio Spurs mycket för att James hade sin bästa natt för säsongen. Akron Hammer spelade utan en dominant Anthony Davis och steg upp för Lakers. Han gjorde kärnkraft och gjorde 39 poäng kvar med 11 returer och 3 assist. Likaså verkade 37-åringen ha hittat sin rytm.

Den inledande kvarten mot Indiana Pacers ikväll var inte annorlunda för James. Med tvåsiffriga mål gav den 18-faldiga All-Star framgång till en Laker-ledning. Han gav dock fansen en skadeskräck än en gång.

LeBron James stukar nästan fotleden

Ett återkommande tema bland basketspelare, LeBron James fick nästan en stukad fotled bara när han gick. Noterbart var att kungen var på väg tillbaka för att spela försvar när han klev på foten av Tyrese Haliburton. Det var då Laker-nationen drabbades av en mindre hjärtattack. James ankel rullade och han ramlade ner i golvet.

DYK DYPARE

Darwin Ham gav omedelbart en timeout för att kolla upp sin superstjärna. James sköttes av den atletiska tränaren för att bedöma svårighetsgraden av hans fotledsskada. Dessutom återvände han till och med till omklädningsrummet och lämnade Lakers med bestörtning. Men till lättnad för Crypto.com-arenan återvände kungen till handling under andra kvartalet.

LeBron James verkade drabbas av en vristvrickning på detta spel.pic.twitter.com/TFl5bMDhYp

— ClutchPoints (@ClutchPointsApp) 29 november 2022

Halvvägs genom fram och tillbaka-tävlingen är Lakers i ledningen med 62-56. LeBron James njöt av en effektiv halvlek som gjorde 14 poäng på 5/10-skott. Men han har ännu inte tagit med sig sin spelmagi i tävlingen. Faktum är att Anthony Davis leder båda sidor när det gäller assist med 5 kvar med sina nästan perfekta 18 poäng. Russell Westbrook har lagt till 7 poäng och 3 assist och fortsätter till AD på en plats för att göra mål. Dessutom satte Dennis Schroder den sista spiken för halvleken och slog en trippel.

Alla ögon har också varit på Indiana Pacers-duon Buddy Hield och Myles Turner. Kopplade starkt till lila och guld innan matchupen. Var och en av dem fick 8 poäng vardera. Tyrese Haliburton har varit skaparen med 5 assist med sina 12 poäng alla under andra kvartalet.

Bara två besittningar skiljer två åt eftersom Pacers kommer att försöka omgruppera för andra halvlek. I Los Angeles Lakers ögon skulle en vinst mot fjärdeseedet vara en stor ökning av deras självförtroende. Och de kommer att behöva LeBron James och Davis för att fortsätta elden i den andra etappen av striden.

RELATED ARTICLES

Mest populär