Friday, December 8, 2023
HemMartial arts"En liten kvinna började krama mig": Jackie Chans jungfruresa utomlands förvandlades till...

“En liten kvinna började krama mig”: Jackie Chans jungfruresa utomlands förvandlades till en känslomässig återförening 1971

Jackie Chan är en skådespelare, en filmskapare, en kampsportare och en stuntman, eller vi kan säga, en man med många talanger. Chan, genom sina skådespelarfärdigheter och kampsporter, tjänade överallt i popularitet på både östra och västra halvklotet.

Kampsportsunderbarnet har väckt beundran över hela världen, men att nå toppen av världen har inte varit lättare för Chan. Han jobbade hårt för att bli den man han är idag. Chan blev till och med separerad från sina föräldrar i flykten mot framgång.

Jackie Chan var ett känslosamt möte med sina föräldrar efter år av separation

I sin självbiografi, Never Grow Up, nämnde Jackie Chan sin decennielånga separation från sina föräldrar. Chan var 6 när hans föräldrar flyttade till Canberra, Australien med honom. Men året därpå skickade de honom tillbaka till Hongkong för hans skolgång. Han blev så hängiven av sin utbildning att 12 år gick utan att träffa sina föräldrar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jackie Chan 杰龙(@jackiechan)

Men hans lust att träffa sina föräldrar fick honom att köpa en flygbiljett till Canberra. Så fort han landade och lämnade flygplatsen såg han först sin far på avstånd och tog en stund för att bekanta sig med hans personlighet. Han skrev, “märkte en vithårig man på avstånd. När jag kom närmare kände jag igen min pappa. Under de få åren sedan vi senast sågs hade hans hår blivit helt vitt”.

Baserat på hans bok, så fort Chan gick fram till sin pappa, började Chans mamma krama honom, och han kände inte igen henne för en sekund. Han förklarade detta och klottrade: ”en liten kvinna började krama mig. Jag tittade på henne och insåg att det var min mamma. Senast jag såg henne, för cirka tolv år sedan, var vi lika långa”.

Chan beskrev ögonblicket för familjeåterföreningen som överväldigande. Han översvämmades av känslor. “Jag var äntligen tillbaka hos mina föräldrar. Jag var så glad över att vara med familjen, trygg i deras kärlek och skydd. Det var som att jag äntligen kunde andas igen, tillade Chan.

Jackie Chans vistelse hos sina föräldrar varade inte länge

Chans vistelse i Canberra blev inte så trevlig som han trodde. Trots att han fick träffa sina föräldrar hade han svårt att lära sig engelska. Chan hatade till och med maten där. Framför allt saknade han filmstudion. Men efter några månader återvände han till Hong Kong.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jackie Chan 杰龙(@jackiechan)

Det är uppenbart att Chan älskade sina föräldrar högt. Det visade sig dock att hans beslut att åka tillbaka till Hong Kong gav honom hans första stora genombrott när han anställdes på Golden Harvest Studio. Samma studio där Bruce Lee arbetade.

Vilken är din favoritfilm från Jackie Chan?

RELATED ARTICLES

Mest populär