Sunday, February 25, 2024
HemBodybuildingEn komplett guide till stora bodybuilding-tävlingar att hålla utkik efter 2024

En komplett guide till stora bodybuilding-tävlingar att hålla utkik efter 2024

Med 2023 i backspegeln och 2024 redan fått en lovande start, har bodybuilding-gemenskapen stora förhoppningar på sporten under de kommande månaderna. Det finns många bodybuilding-evenemang som kommer upp under hela året 2024. Först är IFBB-tävlingar, vars scheman redan hade släppts den 18 december 2023.

Amerikas favoritvideo idag

Säsongen 2024 är redan igång eftersom den började den 9 oktober 2023 med flera tävlingar som redan avslutats och folk har redan belönats i olika evenemang och de kan gå vidare till Olympias 2024.

Herr Olympia 2024

För att kvalificera sig till årets Mr. Olympia måste idrottare vinna ytterligare en proffsutställning innan kvalificeringsgränsen den 15 september 2024. Om en idrottare redan är Olympia-kvalificerad och de vinner en proffsutställning kommer inte Olympia-kvalet i den divisionen att tilldelas eftersom dessa kvalifikationer endast gäller för guldmedaljörer och inte går i arv.

Arrangörerna av det mest efterlängtade evenemanget har slutfört affären med Resorts World Las Vegas för årets Mr. Olympia. Det kommer att äga rum från 10:e till 13:e oktober 2024. Den 60:e upplagan av detta ikoniska evenemang kommer att äga rum i resorten för 4 miljarder dollar.

Olympias president Dan Solomon berättade att han var stolt över den relation som de hade skapat med staden Las Vegas under de senaste 25 åren. Han sa att teamet på Resorts World arbetade nära dem för att skapa den bästa upplevelsen värdig det 60:e året av denna tävling.

Olympiaägaren Jake Wood sa: “Vi har stora planer för nummer 60. Den här är tillägnad Joe Weider och till alla som har bidragit till Olympias enorma tillväxt och popularitet över hela världen.”

Arnold Classic och Arnold Classic UK 2024

Arnold Classic kommer att äga rum i Columbus Ohio från 1:a till 3:e mars 2024. Den näst mest prestigefyllda utställningen inom bodybuilding efter Mr Olympia är bara två månader bort och arrangörerna har redan tillkännagett den officiella uppställningen av konkurrenter.

Arnold Classic är en scen som inte bara ger kroppsbyggare framträdande utan även starka män och styrkelyftare. Denna tävling grundades av Arnold Schwarzenegger och har sju kategorier med över 80 tävlande.

Trots att han kom in på 5:e plats på Mr. Olympia 2023, har en nigeriansk kroppsbyggare på 266 kg “Ingen klaga, ingen ursäkt, ingen negativitet”

Årets huvudtävlingar kommer att starta i mars med Arnold Classic. Sedan går det vidare till de andra tävlingarna som kommer att pågå under hela året.

Det finns scheman för Men’s Open, 212 Bodybuilding, Classic Physique, Men’s Physique, Men’s Rullstol, Women’s Bodybuilding, Fitness, Figure, Bikini, Women’s Physique och Women’s Wellness. Hela schemat finns tillgängligt på IFBB Pros huvudwebbplats. Huvudevenemanget börjar i allmänhet med Arnold Classic och kroppsbyggare har redan börjat förbereda sig för evenemanget.

Herrarnas bodybuilding av Arnold Classic kommer att se, Open Divisions titelförsvarare Samson Dauda, ​​2022 Mr. Olympia Hadi Choopan, och Andrew Jacked som var förra årets vinnare för bästa posering. Listan har också den berömda Rubiel Neckzilla Mosquera. Han har blivit ganska viral och placerades också på tredje plats i sitt första IFBB-proffs där Samson Dauda också var med.

Hela listan över tävlande inkluderar:

Remeco Bose

Hadi Choopan

David Simson

Rafael Brandao

Marcello De Angeles

James Hollingshead

Andrew Jacked

Rubiel Mosquera

Justin Rodriguez

Jonathan De La Rosa

Mohamed Shaaban

Antoine Valliant

Akim Williams

Det finns fler avdelningar som Classic Physique och avdelningar för specialanställda. Alla laguppställningar finns redan ute på de officiella webbplatserna. Det finns fler tävlingar att hålla utkik efter efter Arnold Classic. NPC-showerna 2024 är också där och de inkluderar evenemang som är planerade i Nevada, New Mexico, Florida, Kazakstan och Kalifornien, Ryssland. Alla dessa shower är antingen NPC National Qualifiers, IFBB Pro eller Olympia Qualifiers. Den viktigaste av dessa är Mr Olympia som kommer att hända i Las Vegas.

Arnold Classic UK är också runt hörnet och startar den 15 till 17 mars 2024. Detta kommer att äga rum två veckor efter Arnold Classic USA i Colombus och kommer att markera en enorm kickoff till kroppsbyggarkalendern 2024.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Arnold Sports Festival UK (@arnoldexpouk)

Listan är ute och Men’s Open kommer att innehålla:

  • Hadi Choopan
  • David Simson
  • Jonathan Delarosa
  • Mohamad Shaaban Elimbaby
  • James Hollingshead
  • Andrew Jacked
  • Rubiel Mosquera
  • Antoine Vaillant
  • Akim Williams

2024 New York Pro Bodybuilding för män

New York Pro kommer att starta den 18 maj i New Jersey. Det finns också spännande nyheter för alla som laddades upp i NPC News online på YouTube. Prissumman har ökat för denna tävling och 7 Pro-divisioner denna gång!

Den totala prissumman är $120 000. Uppdelningen är som följer:

Bodybuilding för män

1:a plats $20 000

2:a plats $10 000

3:e plats $5 000

4:e plats $3 000

5:e plats $2 000

Alla andra divisioner

1:a plats $5 000

2:a plats $3 000

3:e plats $2 000

2024 California Pro Men’s Bodybuilding

Informationen finns redan ute på Musclecontest.com och fansen är entusiastiska. Onlineanmälan till tävlingen är $195 plus behandlingsavgiften är $5. Varje idrottare måste vara en aktiv medlem av NPC innan de bestämmer sig för att tävla i denna show. Schemat börjar den 24 maj och kommer att pågå till 25 maj.

Platsen för tävlingen är Marriott Anaheim. Affischerna och andra meddelanden kommer snart att finnas på den officiella hemsidan!

2024 Toronto Pro Supershow Bodybuilding för män

Denna show äger rum från 8 till 9 juni och kvalet är på lördag medan Pro-showen är på söndag. Den officiella Instagram-sidan för showen har uppdaterat informationen om datumen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Toronto PRO SuperShow (@toprosupershow)

Toronto Pro Supershow 2023 hade 10 IFBB pro league-tävlingar med Men’s Open som huvudevenemanget som vanns av Iain Valliere. Låt oss se hur spännande denna show kommer att bli den här gången.

2024 Dubai Pro Bodybuilding för män

Mellanösterns ledande fitness- och bodybuildingtävling kommer att hållas från 25 till 27 oktober 2024. Den officiella webbplatsen för Dubai Pro Show har det mesta av informationen och enligt dem är planlösningen nästan 50 % full för oktoberevenemanget och fylls snabbt!

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bob Cicherillo (@ifbbprobobchick)

Bob Cicherillo har också tidigare meddelat att The Dubai Pro kommer att bli större och bättre och showen den 22 och 23 juni för 2024 kommer att innehålla evenemanget Bodybuilding Open för män. Det här evenemanget är ett Olympia-kvalificerande evenemang så det kommer att bli ganska konkurrenskraftigt.

2024 Texas Pro Bodybuilding för män

Texas Pro 2023 vanns av Andrew Jacked och han vann sin andra raka Texas Pro-titel genom att besegra Hunter Labrada. Showen 2024 kommer också att bli lika fantastisk som den föregående och den kommer att hållas den 10 augusti i Irving Texas.

Platsen för tävlingen är Westin Irving Convention Center i Las Colinas. All annan information kommer också att ges på deras officiella hemsida.

2024 Legion Pro Bodybuilding för män

Prolegionöppningen kommer att hållas den 28 september. Showen 2023 såg fantastiska prestationer i de åtta divisionerna, inklusive Bodybuilding för män, Bikini, Mäns fysik, Fitness, Classic Physique, Women’s Physique, Figure och Wellness. Evenemanget är ett nationellt kval!

Även i år drar de igång med råge och mer information kommer inom kort.

2024 Romania Muscle Fest Pro Bodybuilding för män

Den här festen är ganska viktig eftersom den ger en chans till kroppsbyggarmästare som inte kvalificerade sig för Olympia tidigare eller hade vissa visumproblem på grund av vilka inte kunde delta i Olympia. Den här tävlingen kommer att hållas från 9 till 10 november 2024 i Face Convention Center Bukarest.

Reglerna finns också på hemsidan. IFBB professionella League Pro-atleter måste bara välja en kategori. Längden och vikten kommer att mätas. Utställningen 2023 såg Samson Dauda och Behrouz Tabani tävla i utställningen och säkrade 1 och 2 positioner. Låt oss se vad som händer 2024!

2024 Ben Weider Natural Pro Bodybuilding för män

Den här proffsutställningen kommer att äga rum den 15 november 2024 på Hilton Alexandria Mark Center. I utställningen 2023 blev Eric Salazar vinnare av Men’s Open. Föregående års föreställning hölls den 17 och 18 november.

Det finns 9 bodybuilding-divisioner i denna tävling. Alla andra tävlingar som kommer att hända i år kommer att vara kval för Mr Olympia så i slutändan är folk mer förväntade inför årets slut. Låt oss se vad de slutliga resultaten är för bodybuildingvärlden.

RELATED ARTICLES

Mest populär