Tuesday, February 27, 2024
HemSoccer"En bit av Xabi Alonso om hans spel" - Trent Alexander Arnold...

“En bit av Xabi Alonso om hans spel” – Trent Alexander Arnold liknade Steven Gerrard som “hjärtslag” i Liverpools försvar

Namnet Trent Alexander-Arnold kommer alltid upp när det kommer till debatter om de bästa högerbackarna i världen. Under åren har den engelske landslagsspelaren etablerat sig som en av de mest avgörande spelarna för Liverpool. Efter sin prestation i en ny Premier League-match mot Fulham liknas han vid sådana som Xabi Alonso och Steven Gerrard.

Amerikas favoritvideo idag

Dessutom har försvararen uppmanats att visa upp sin fotbollsförmåga på mitten av planhalvan. Förmodligen en ny position på korten?

Trent Alexander-Arnold jämfört med legendariska Liverpool-mittfältare

Alexander-Arnold blev ett diskussionsämne under BBC Sports “Match of the Day”-diskussion bland panelen av Mark Chapman, Jermaine Jenas och Leon Osman. Intressant nog, efter att Chapman stämplade Trent som “hjärtslag” på Liverpools mittfält, sa Jenas: “I dag trodde jag att han hade lite Xabi Alonso och lite Steven Gerard om sitt spel. Att plocka upp bollen i dessa centrala områden och bara hitta härliga passningar, men han var lagets hjärtslag.”

Jenas fortsatte att hylla Trent och hävdade att om sådana som Mohamed Salah eller Luis Diaz inte dyker upp, gör försvararen det så småningom. Programledaren insisterade på att det var dags för Jurgen Klopp att ta ett beslut och placera honom i mittfältspositionen.

“Jag förstår helt konceptet med att han kommer från en högerbacksposition gör att han kan vara fri och kanske ger honom förmågan att typ göra vad han vill göra från en position av typen frirulle. Men han gör det tillräckligt bra för England. Så jag skulle stoppa in honom där”, avslutade han.

Det här är verkligen en enorm komplimang, som kommer att vara musik i Trents öron. Noterbart liknades han även vid den engelska ikonen David Beckham. De delar en liknande bana med frisparkar!

Kevin De Bruyne Närmare Al Nassr som Julian Alvarez dominerar kreativiteten för Manchester City

Trents frisparksmål får honom att liknas vid David Beckham

I den 20:e minuten slog Alexander-Arnold en frispark i det övre högra hörnet, men domarna ansåg att det var ett självmål när Bernd Lenos backar in.

Dessutom, bortsett från den häpnadsväckande frisparken, var det Arnold som avslutade Liverpools comeback med ett mål i den 88:e minuten. Hans upptåg hjälpte de röda att säkra en 4-3-seger. Kanske kan den moderna fotbollsvärlden ivrigt sjunga, “Böj den som Trent.”

RELATED ARTICLES

Mest populär