Friday, February 3, 2023
HemBasketball"En av de största människorna jag någonsin har varit med om": LeBron...

“En av de största människorna jag någonsin har varit med om”: LeBron James hyllar förre tränaren Paul Silas efter att ha lett Lakers att vinna vs Pistons

Det är ännu en tragisk förlust för NBA-världen eftersom 3x NBA-mästare och tidigare tränare för LeBron James, Paul Silas, gick bort i söndags. Han var 79 år gammal och ledde en lysande basketkarriär. Noterbart var att han var LeBron James första NBA-huvudtränare och på väldigt många sätt kickstartade hans arv. LeBron James hyllade nyligen Paul Silas.

Efter att ha lett Los Angeles Lakers till en vinst mot Detroit Pistons 124-117, frågade en reporter James om hans tankar om Paul Silas bortgång. Han svarade, “Förmodligen en av de största människorna jag någonsin har varit runt”.

Han erkände att han startade ligan under hans ledning. Den fyrfaldige NBA-mästaren kom ihåg att Silas kommando, principer, uppmärksamhet på detaljer och kärlek till sin familj gjorde honom ett snitt över resten.

“Vi började resan så bra då vi hade skador och sjukdomar, och det slängde av oss rytmen… men vi kunde avsluta resan på 0,500.” @Kung James med @LakersReporter på kvällens vinst. pic.twitter.com/HdQhn2R4qe

— Spectrum SportsNet (@SpectrumSN) 12 december 2022

“Jag skulle alltid försöka leta efter honom i folkmassorna”, erkände LeBron när Paul Silas skulle komma för att titta på en match när han spelade.

Han uttryckte sina kondoleanser till hela Silas familj, inklusive hans son Stephen Silas, som är nuvarande huvudtränare för Houston Rockets. James fortsatte att säga att det verkligen var tråkiga nyheter för honom och hela Cleveland Cavaliers-laget som coachades av Paul Silas.

NBA-världen sörjer tillsammans med LeBron James

Silas blev Cavs huvudtränare 2003, samma år som LeBron James gjorde sitt intåg i proffsbasket.

“Jag tränade LeBron i två år, hans första två år, och LeBron var otrolig”, sa den tidigare huvudtränaren. Paul Silas spelade i 16 säsonger i NBA, vann tre mästerskap och tränade flera franchises. Han utsågs till All-Star två gånger, 1972 och 1975. Han avslutade sin period i ligan med mer än 10 000 poäng och 10 000 returer.

Silas dotter, Paula Silas-Guy berättade först nyheten om hennes fars bortgång efter att ha fallit under för ett hjärtstillestånd. En mängd hyllningar kom in från hela NBA-världen.

Vi sörjer bortgången av tidigare NBA All-Star och huvudtränaren Paul Silas. Pauls bestående bidrag till spelet ses genom de många spelare och tränare han inspirerade, inklusive hans son, Rockets huvudtränare Stephen Silas. Vi sänder våra djupaste kondoleanser till Pauls familj. -Adam

— NBA (@NBA) 11 december 2022

NBA släppte också ett uttalande som erbjuder sina “djupaste kondoleanser” till familjen Silas.

“Pauls varaktiga bidrag till spelet ses genom de många spelare och tränare han inspirerade…”

LeBron James kan säkert sättas upp på den listan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär