Wednesday, December 6, 2023
HemBasketball"En 23-åring som gör det här är galet": Luka Doncic-fans gläds när...

“En 23-åring som gör det här är galet”: Luka Doncic-fans gläds när Stephen Currys krigare möter stora upprördheter i rekordspelet

Luka Doncic och Dallas Mavericks vann över Stephen Currys Golden State Warriors tidigare idag. Fansen var på kanten av sina stolar när vinsten pendlade mellan lagen till sista sekund. Medan fansen drunknade i stress, omfamnade Doncic trycket och kom i kopplingen för Mavericks. Han blandade från hörn till hörn samtidigt som han bröt igenom Warriors försvar och gjorde skott. Hans prestation, som fansen sa, var mer än imponerande. Men en viss statistik som dök upp efter matchen gjorde NBA-fansen glada.

Luka Doncic avslutade matchen med 41 poäng, 12 assist och 12 returer. Denna föreställning var särskilt rekordstor för Doncic. På listan över flest 40-poängsmatcher i lagets historia ligger Doncic nu på andra plats. Han delar platsen med sin gamla lagkamrat och Dallas Mavericks-legendaren Dirk Nowitzki. Doncic uppnådde den här bedriften bara vid 23 års ålder, vilket lämnade NBA-communityt som stirrade på hans färdigheter och prestationsnivåer i NBA hittills.

NBA-gemenskap i vördnad för Luka Doncic

Luka Doncic är den ledande målskytten den här säsongen med ett snitt på 33,1 poäng per match. Med denna statistik och 40 poängs spelprestanda är Doncic utan tvekan den ledande utmanaren till säsongens MVP-titel. Fans verkar hålla med om detta, med några som redan har förklarat att han är säsongens MVP. Med det sagt märkte NBA-communityt Doncic som ostoppbar.

Men det som stod ut för de flesta var att Doncic har blivit en naturkraft vid 23 års ålder. En tweet sa: “En 23-åring som gör det här är galet.” Galen och galen var de mest återkommande orden på Twitter-flödet. Fansen var snabba med att påpeka att han har Dirk Nowitzkis nivå efter att ha tillbringat bara 4-5 år i ligan. De twittrade också att de föredrog Doncic framför tvåfaldiga MVP Stephen Curry.

Här är några fler reaktioner från NBA Twitter:

En 23-åring som gör detta är galen https://t.co/q3bgmuKyXg

— Jag🏁 (@Raymond_2andO) 30 november 2022

MVP

— The 🍇 (@LosPollosTV) 30 november 2022

Den här mannen kom precis dit! https://t.co/TG4FTjlw44

— 🇭🇹Tony Toni Tone (@M_Untentional) 30 november 2022

Galen. När han är 23 år gammal är han den sjätte ledande målskytten genom tiderna i karriärens 40 poäng.

— Cody Cornett (@codycornett) 30 november 2022

Wow!!!! Det är faktiskt galet! 😳😳

— hfts (@forthesp0rts) 30 november 2022

Det här är galet. Dirk var där i 20 ÅR https://t.co/b5zBPnf6uH

—Fushiguro Toji (@ItBeLikeThat_) 30 november 2022

🤣🤣🤣 pic.twitter.com/vlrnHcJ3Lm

— Tommy Strawn Employee of the Decade Recipient (@November_3rd) 30 november 2022

Jag menar att han är den näst bästa spelaren på planeten av en anledning

— Juan 🏀🗣 (@jmthagoat) 30 november 2022

Konferensen efter matchen

Efter detta sa Mavs tränare Jason Kidd medvetet att Doncics framträdanden nu började bli “tråkiga”. Medan pressrummet bröt ut i några sekunders skratt sa Kidd att han vill se något annorlunda nu. han sa, “Kanske gör det med hans (Doncic) vänstra hand.” Kidd nämnde snabbt att han bara skojade.

RELATED ARTICLES

Mest populär