Saturday, January 28, 2023
HemF1Emma Raducanu efterliknar sin förebild Lewis Hamilton med skärande ord mot sina...

Emma Raducanu efterliknar sin förebild Lewis Hamilton med skärande ord mot sina kritiker

Där det finns berömmelse finns det granskning. Ett vanligt granskningstema för idrottare är en förändring av fokus efter att de blivit populära och börjat tjäna stora pengar. Detta har varit fallet med Lewis Hamilton ända sedan hans F1-debut 2007. Men även efter 16 år i sporten står britten fortfarande inför sådana anklagelser, liknande en ung motsvarighet, Emma Raducanu.

Emma Raducanu är en brittisk tennissensation född i Kanada. Hon samlade på sig enorm popularitet 2021 efter att ha blivit den yngsta personen att vinna US Open som 18-åring. Året därpå blev hon den näst bäst betalda spelaren på WTA-listan på grund av sina många rekommendationer.

Tennisstjärnan har inte lyckats hitta sin vinnande form sedan hennes US Open-hjältemod. Faktum är att den nu 20-åringen tjänade mer pengar än världens nummer 1 Iga Swiatek 2022. Detta scenario har gett Raducanu mycket kritik på grund av vilket hon var tvungen att klargöra sin hållning.

“Jag gjorde det väldigt, väldigt tydligt för varje enskild person i mitt lag att jag inte skulle ställa in ett träningspass eller ett träningspass för några åtaganden utanför banan,” sa hon. “Det var en icke förhandlingsbar för mig. Jag ville försäkra mig om att det är min prioritet och det är det. så att alla är tydliga med det.”

DYK DYPARE

Dessa kommentarer från Raducanu återspeglar Hamiltons när britten granskades för sin dåliga prestation även under säsongen 2022.

Lewis Hamilton försvarar sin arbetsmoral mitt i en rad dåliga prestationer under säsongen 2022

Britten har fått utstå sin karriärs svåraste säsong 2022. Detta scenario har gett Mercedes-mannen konstant kritik under hela säsongen.

För att försvara sitt fritidsarbete sa Hamilton till GPFans: “Det är inte så att de [other projects] är mindre viktiga. Min prioritet är mitt jobb här med teamet. När du tävlar på en helg finns det tid emellan för att göra jobbet där och arbetet med Mission 44 till exempel.”

I helt olika skeden av sin karriär mötte de två britterna liknande kritik, och båda svarade på samma sätt. Ser du att dessa två kommer tillbaka på toppen av sitt spel 2023?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär