Sunday, December 3, 2023
HemNBAElvis Presley & Marilyn Monroe fick Shaquille O'Neal att säkra sin aura...

Elvis Presley & Marilyn Monroe fick Shaquille O’Neal att säkra sin aura efter livets ultimata steg: “De är inte ens i närheten. Så jag fick reda på det..”

Efter att ha nått en viss höjd blir det lika viktigt att bevara sitt arv som att bygga det. Det är slutsatsen som Shaquille O’Neal kom till på grund av två av tidernas storheter. Så ett försök att replikera deras strategi är det som ledde till en av hans viktigaste affärssatsningar. Medan hans projekt fortsätter att växa i värde, har O’Neal inte tappat helheten ur sikte.

Han har inte heller glömt idén som ledde till dess skapelse.

Shaquille O’Neal citerar inspirationen till en viktig affärssatsning

Oavsett om det är som basketspelare eller affärsman, har Los Angeles Lakers-legenden funnit framgång på alla nivåer. Men hans affär med Authentic Brands handlade om att bevara hans arv mer än att förbättra det.

Men han fick inte idén själv. Istället var det två av historiens största underhållare som blev Shaqs musa. Som den store mannen själv säger, “Jag gick på gatan en dag och tittade på dessa Elvis-koppar och Elvis-nyckelringar och Marilyn Monroe, och jag sa till mig själv, ‘Hur tjänar dessa människor fortfarande pengar till sina familjer?” De finns inte ens i närheten.”

Därifrån slog idén Miami Heat-legenden. “Så jag fick reda på hur den verksamheten fungerar, och jag kontaktade två eller tre av dessa byråer och frågade dem om de var intresserade av att samarbeta med Authentic Brands, och vi har gjort stora saker…Jag kunde se till att , förhoppningsvis kan jag stanna kvar efter att jag inte längre är på denna jord.”

Samtalet med Afro Tech var upplysande eftersom det gav insikt i de olika idéer som gör att Shaquille O’Neals många affärsbeslut kommer till liv. Även om Authentic Brands-affären kan vara ett försök till självbevarelsedrift, är vissa beslut djupt i nostalgi.

Som hans drag med Allen Iverson mot köpet av Reebok.

Shaquille O’Neals partnerskap med AI

Även om de kan ha varit rivaler på banan, njuter Iversona och Superman nu för tiden i företagsrum tillsammans. Men deras strävan har en nostalgisk lins lika mycket som en affärsmässig. Dessutom var Authentic Brands avgörande för att göra den affären möjlig.

Tre decennier efter att Rebook först gjorde de två största förvärven i ett försök att bekämpa Michael Jordan och Nike, har superstjärnduon inte tagit kontroll över varumärket. I en affär värd mer än 2,5 miljarder dollar kunde paret förvärva företaget.

Även om de snabbt har börjat förfina produkten, förblir resan lång och kan komma att definiera deras arv. Men, vi vet, när det gäller arv lämnar Diesel ingen sten ovänd.

RELATED ARTICLES

Mest populär