Wednesday, February 28, 2024
HemBoxingEfter vinst av Marlon Tapales, Naoya Inoue i samtal om obestridd titelförsvar...

Efter vinst av Marlon Tapales, Naoya Inoue i samtal om obestridd titelförsvar mot 2X världsmästare

Naoya Inoue säkrade en KO-seger mot Marlon Tapales, vilket gör honom till bara den andra manliga boxaren som uppnår statusen som en tvåviktig, obestridd mästare. Inoue, som från början innehade WBC- och WBO-titlarna i superbantamvikt, mötte Tapales, IBF- och WBA-bälteshållaren. 30 år gammal har Inoue nu uppnått en anmärkningsvärd bedrift. Detta är dock bara början för den japanska fightern.

Amerikas favoritvideo idag

Efter den senaste matchen föreslog Naoya Inoue en önskan om att stanna kvar i Super Bantamviktsdivisionen och antydde pågående förhandlingar om en betydande kamp planerad till 2024. Är Luis Nery en möjlig kandidat?

Naoya Inoue bekräftar ett slagsmål i maj

Inom några timmar efter att han kommit ut som segrare, håller Inoue redan på att arrangera sin nästa match. I sin intervju efter kampen sa han “Vi planerar att återvända till ringen i maj”, och berättade för fansen om hans planer. Även om Inoue inte avslöjade något om vem han skulle kunna ta upp, säger rykten att Inoues kommande match kan vara mot Mexikos Luis Nery. Intressant nog förbjöds Nery från att tävla i Japan av den japanska kommissionen. Han stod inför granskning efter att ha testat positivt för Zilpaterol efter sin TKO-seger över den länge regerande världsmästaren Shinsuke Yamanaka 2017.

Dessutom, i rematchen 2018, överskred Nery avsevärt viktgränsen men fortsatte med att vinna med TKO. Som WBC:s obligatoriska utmanare har Nery ett anmärkningsvärt rekord på 35-1, efter att ha mött framstående motståndare. Hans senaste match ägde rum i juli, som kulminerade med Froilan Saludars avbrott i andra omgången. Om inte Nery, vem mer kan vara en möjlig utmanare?

Vilka är de andra möjliga motståndarna för Inoue?

Uzbekistans Murodjon Akhmadaliev, som observerade Inoues seger från ringside på Ariake Arena, kan vara nästa i raden. Med ett rekord på 12-1 var Akhmadalievs senaste vinst mot Kevin Gonzalez den 16 december. Hans southpaw-stil presenterar en intressant matchup mot Inoue, och Matchroom Boxings X-konto har antytt en potentiell showdown. Akhmadaliev innehar topp-tio-rankningar i WBA, WBO, IBF och WBC, samtidigt som han säkrar fjärdeplatsen i Ring magazines ranking.

Läs mer: Trots Floyd Mayweathers intresse och Naoya Inoues senaste obestridda titelvinst, är en Gervonta Davis-kamp meningslös för det japanska monstret

Australiens obesegrade Sam Goodman, med ett felfritt rekord på 17-0, kan bli ytterligare en utmanare för Inoue 2024. Goodman, rankad 1:a i Super Bantamweight-divisionen av WBO och IBF, besegrade nyligen Zhong Liu. Spänningen bygger upp för potentiella matchups som kan forma boxningslandskapet.

Fansens förutsägelser gick i uppfyllelse när Inoue stod högt i slutet av kampen. När Inoue bestämmer sig för att bestiga större berg, kommer det att bli intressant att se vilken utmaning som kommer att ställas inför boxaren. Vem skulle du vilja se honom slåss härnäst?

RELATED ARTICLES

Mest populär