Wednesday, December 6, 2023
HemGolfEfter Tiger Woods och Rory McIlroys oroande öde, vad kommer att hända...

Efter Tiger Woods och Rory McIlroys oroande öde, vad kommer att hända med TGL:s Million Dollar ESPN Deal?

TGL, idén till legenden om spelet, Tiger Woods, med veteranen Rory McIlroy, såg sig själv landa i en svår situation för inte så länge sedan. Duon såg sig själva få en dålig hand när de såg en stjärnspelare dra sig ur den nya ligan. Det som dock faktiskt skakade om dem var det som följde ett tag senare, den olyckliga olyckan på SoFi-centret.

Denna vägspärr har lett till att den nya satsningen har försenats med ett år, enligt det senaste tillkännagivandet. Men nyfikenhet uppstår naturligtvis. Vad skulle hända med affären på flera miljoner dollar som den teknikinfunderade ligan hade tecknat med jätten ESPN på 24 miljarder dollar?

Olyckans efterverkan på TGL-ESPN-avtalet

En olycklig framtid väntade på SoFi Center i Pam Beach Gardens, Florida, eftersom ett tillfälligt fel i kraftsystemen som användes under konstruktionen ledde till att taket på stadion kollapsade. Incidenten ledde till att TMRW Sports tog det drastiska beslutet att skjuta upp evenemanget med ett helt år.

Många affärer skrevs på eftersom den nya ligan var planerad att gå på golv i januari, inklusive det med sportnätverket. Men efter det nya beslutet uttryckte ESPN själva sin önskan att fortsätta arbeta med legendens skapelse.

En tweet laddades upp av James Colgan, en golfskribent och analytiker angående detsamma. Den nämner hur företagets “åtagande till TGL inte kommer någonstans i spåren av ligans 1-års försening.” Dessutom utfärdade Rosalyn Durant, EVP för programmering och förvärv, ett uttalande där de förklarade sin ståndpunkt om detsamma, “Vi ser fram emot att lansera den första säsongen på ESPN.”

Den nya utvecklingen av evenemanget som skulle starta 2024 har initialt varit inget annat än ett hjärtesorg för fansen som hoppades få en annan version av golf på sportkanalen.

Woods nya satsning och dess avtal med ESPN

Den tech-infunderade ligan hade undertecknat ett mångmiljontals mediarättighetsavtal med sportföretaget i oktober. det fleråriga avtalet gav den senare rättigheterna att sända matcherna över ESPN, ESPN2 och ESPN+. Turneringen skulle strömmas på ESPN den 9 januari, tisdag klockan 21.00 ET.

När TGL står inför en nedslående vägspärr, gör Michelle Wie West och LAGC en promiss

I avtalet fick TGL råd om det av CAA:s handelsbank, Evolution Media Capital. Dessutom verkar den nya händelsen vara i goda händer efter att ha sett mediapartnerns reaktion på den oväntade olyckan och förseningen som följde av densamma.

RELATED ARTICLES

Mest populär