Saturday, December 9, 2023
HemGolfEfter Tiger Woods motsägelsefulla avslöjande svarar Phil Mickelson efter att ha blivit...

Efter Tiger Woods motsägelsefulla avslöjande svarar Phil Mickelson efter att ha blivit utropad över 800 miljoner dollar

Efter en hårt slående intervju från Tiger Woods inför Hero World Challenge, har mångårig kamrat, Phil Mickelson, indirekt svarat på uttalandena. I en nyligen tweet lade ‘Lefty’ ut siffrorna för att backa upp sitt resonemang i en tweet, som dessutom visas online.

Phil Mickelson ger en anledning att motverka Tiger Woods påstående

Inför Hero World Challenge, där Woods inte kommer att delta, avfärdade golflegenden påståenden om att PGA Tour hade enorma kassareserver. Han avslöjade att Touren var tvungen att ta enorma lån för att hålla sig flytande under pandemin.

Tidigare hade Mickelson hävdat att hans tidigare turné “satt på $800 miljoner.” Men som svar på en författares tweet efter att Woods gjort uttalandet, avslöjade Mickelson detaljerna om PGA-tourens pengar.

I sin statistiska tweet hävdade Mickelson att PGA Tour hade 1,6 miljarder dollar i aktier och 700 miljoner dollar i kontanter. Han tillade att det fanns ytterligare 1,15 miljarder dollar i icke-likvida tillgångar. Alla dessa enorma siffror kom från den ideella sektionen, hävdade Mickelson.

Pga tour IRS 990-formulär från 2018
1,6 miljarder i aktier
700 miljoner i kontanter
1,15 miljarder i icke likvida tillgångar.
Detta är från den ideella delen. Vinstdrivande avsnitt har inte angetts sedan 2012 men var mer än den ideella delen vid den tiden.
Allt detta går att googla

— Phil Mickelson (@PhilMickelson) 29 november 2022

Men är Mickelsons siffror ens verkliga? Intressant nog hävdade den 6-faldiga vinnaren av det stora mästerskapet att all information fanns på internet och kan “googlas”. Visst är den till synes konfidentiella informationen i det fria, där alla siffror kan erhållas. Du kan själv kolla in skatteanmälningarna för PGA Tour, hela vägen från 2011.

Tog PGA Tour ett lån för att klara sig under pandemin?

Situationen under Covid-19:s vrede var otymplig för alla, och det var inte annorlunda för PGA Tour. Men bara några månader från skräcken har PGA Tour lätt förbättrat sina plånböcker och introducerat förhöjda evenemang med välbetalda prispengar.

Flytten kommer efter ankomsten av den Saudi-stödda LIV Golf Series. Ett antal högprofilerade spelare, framför allt Mickelson, bytte liga och valde den kontantrika ligan.

I en styrka har PGA Tour gjort sina turneringar lukrativa och infört nya regler för att få den bästa listan i så många event som möjligt. Den plötsliga utsmyckningen väckte frågor om PGA:s hittills intäkter, som förstärktes ytterligare av dess röstkritiker, ingen mindre än Phil Mickelson själv.

RELATED ARTICLES

Mest populär