Saturday, December 2, 2023
HemGolfEfter nedflyttningen, vad är nästa för LIV Golf? Allt du behöver...

Efter nedflyttningen, vad är nästa för LIV Golf? Allt du behöver veta om Ultimate Team Line-Up Process för 2024

LIV Golf-säsongen 2023 var den första säsongen i ligan, med 13 sanktionerade evenemang. Den här säsongen såldes också den officiella nedflyttningen av spelare som stod utanför Top 44. Säsongen avslutades med att kröna Bryson DeChambeaus Crushers GC som vinnare av Team Championship. Medan Talor Gooch, det senaste tillskottet till Bubba Watsons RangeGoats GC, tog den individuella titeln.

Nu, när den senaste säsongen väntar på att börja, har LIV Golf annonserat tre faser som kommer att påverka framtiden för alla dess golfare. Läs vidare för att veta vad säsongen LIV Golf 2024 har att erbjuda!

Tre faser innan LIV Golfs nya säsong börjar

Efter avslutandet av LIV Golf Miami avslöjade säsongens resultattavla rankingen av 50 golfare. Enligt LIVs regler är spelare indelade i tre zoner: 1) Låszon, 2) Öppen zon och 3) Släppzon. Spelare rankade 1-24 kommer att vara i låszonen och säkra platser för 2024. De rankade 25-44 kommer att vara i den öppna zonen och släppas eller bytas av sina lag. Spelare 45 och yngre kommer att degraderas till LIV Golf Promotions-touren, förutom kaptenerna.

Fyra spelare degraderades från LIV Golf 2023. Det är Jediah Morgan, James Piot, Chase Koepka och Sihwan Kim. Dessa spelare kommer att ha en chans att få tillbaka sina kort vid LIV Golf Promotions i början av december 2023. Men mitt i kvalificeringsevenemanget kommer ligan att gå igenom fas två.

Den PIF-stödda ligan tillkännagav de tre faserna innan säsongen 2024 börjar. I fas ett kommer de 24 bästa golfarna att bli fria agenter. Det betyder att de inte kommer att förlänga sitt lagkontrakt eller är kontraktslösa. Fas två börjar när dessa fria agenter går med i frizonsgruppen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av LIV Golf (@livgolf_league)

Alla gratisagenter kommer att vara tillgängliga att köpa ut av samma eller olika lag. I fas tre måste lagen fylla sina tomma platser tills fyra platser är lediga för de tre LIV Golf Promotions-vinnarna och vinnaren av The International Series Order of Merit 2023, Andy Ogletree. När fas ett har avslutats går ligan in i fas två.

Åtta spelare har klarat den första fasen. Nu har lagen en eller flera tomma platser. Spelarna utan kontrakt är uppe för förhandlingar med olika lag, eller skriver på om sin tidigare spellista. Lagen efter fas ett är följande:

LIV Golf team efter avslutad fas ett

Dustin Johnsons 4Aces GC har lämnat med en vakant plats efter att Pat Perez lämnade truppen. Perez slutade 28:a på resultattavlan och var i frizonen. Han kan tecknas om eller inte. De tre säkrade spelarna i 4Aces är Johnson, Peter Uihlein och Patrick Reed. Phil Mickelsons HyFlyer’s GC hade en spelare degraderad. James Piot slutade 47:a och listan har nu Mickelson, Brendan Steele och Cameron Tringale.

Bubba Watsons RangeGoats slutade tvåa i LIV Golf Miami 2023-evenemanget. Kaptenen har bestämt sig för att stanna med sin fyramanslista för säsongen 2024 – Talor Gooch, Thomas Pieters, Bubba Watson och Harold Varner III. Brooks Koepkas team Smash GC har överraskande nog bara en tom stol. Även Matthew Wolff är kvar i Smash, men det är Brooks bror Chase Koepka som är utanför laget.

Chase var en av de nedflyttade golfarna, eftersom han slutade på 48:e plats. Koepka, Wolff och Jason Korak är de tre medlemmarna i Smash GC. Torque GC, med Joaquin Niemann i spetsen, hade slagit ut en golfare. David Puig var i frizonen och hade släppts av sitt lag. Den sydafrikanska truppen, Stinger GC från Louis Oosthuizen, är kompakt med sina fyra golfare. Bryson DeChambeaus hela lista av Crushers GC har hållits intakt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av LIV Golf (@livgolf_league)

Dessutom har australiensiska Cameron Smiths team Ripper GC två platser öppna för golfare. Jediah Morgan degraderades efter 47:e rankningen och Matt Jones befann sig i frizonen med 31:a rank. Ett annat lag som har sina listor intakta för 2023 är Majesticks GC, medkapten av Ian Poulter, Henrik Stenson och Lee Westwood, medan Sam Horsfield kompletterar truppen.

Martin Kaymer från Cleeks GC var i drop zone men blev undantagen eftersom han var kapten. Laget har två lediga platser, eftersom Graeme McDowell och Bernd Wiesberger slutade på 42:a och 41:a plats på den säsongsavslutande leaderboarden. Richard Bland och Kaymer väntar nu på golfare antingen genom utkast eller omsignering.

Sergio Garcias FireBall GC hade inget episkt 2023. Laget har en plats tom, eftersom Carlos Ortiz lämnade laget och inte förlängde sitt kontrakt. På samma sätt har Kevin Na som leder Iron Heads GC en ledig plats. Sihwan Kim degraderades och kommer att förväntas spela på LIV Golf Promotions. Lagen kommer att fyllas innan kvaltävlingen slutar och endast fyra platser finns kvar.

Eftersom PGA Tour nu har tillåtit sina spelare att delta i den nya ligan, är fansen glada över att se nya ansikten under säsongen LIV Golf 2024?

RELATED ARTICLES

Mest populär