Monday, February 26, 2024
HemNASCAREfter NASCAR-framgången är Trackhouse Racing-ägaren Justin Marks redo att ta över Valentino...

Efter NASCAR-framgången är Trackhouse Racing-ägaren Justin Marks redo att ta över Valentino Rossis tidigare Moto GP-team

De kanske inte har vunnit Cup-serien men Trackhouse Racing hade en anständig kampanj i NASCAR Cup-serien 2023. Med tre segrar under bältet är lagägaren Justin Marks en glad man. Dessutom verkar den före detta föraren vidga sina vyer eftersom han enligt uppgift ska ta över ett Moto GP-team som en gång var hem för den sjufaldige Moto GP-mästaren Valentino Rossi.

Amerikas favoritvideo idag

Teamet i fråga är RNF Racing, tidigare känt som Sepang Racing Team (SRT). Valentino Rossi åkte sin sista säsong (2021) i Moto GP för SRT, startade 18 lopp men lyckades inte vinna. Det var också det sista året som lagets stora sponsor, Petronas, tillkännagav sin splittring med laget. Som ett resultat kom Aprilia in i bilden och laget döptes om till RNF Racing.

Ex-Moto GP-teamägaren tar ett känslomässigt farväl när Trackhouse Racing väntar i kulisserna

Redan när det hette SRT hade RNF Racing samma person vid rodret, Razlan Razali. Den malaysiske lagägaren etablerade laget 2015 och efter åtta år med outfiten har han tagit farväl. Laget gjorde sitt intåg i Moto GP 2019 med Fabio Quatararo och Franco Morbidelli. RNF Racing hade också Moto GP-legenden Andrea Dovizioso bland sina led 2023.

Razlan Razali måste dock lämna all den historien bakom sig. Han meddelade nyligen på sociala medier att han kommer att skiljas från laget i ett känslosamt meddelande.

“Telaget var min utökade familj, mitt andra hem och vi borde vara stolta över vad vi har uppnått och blivit. Det som ligger framför oss? Det kommer att bli en ny början om än en annan och jag kommer att titta på med den största uppmuntran och spänning”, löd hans uttalande.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Razlan Razali (@razlan_razali)

När röken om lagets framtid börjar klarna är Justin Marks den person som enligt uppgift är redo att ta över. Som rapporterats av GP One är tillkännagivandet av Trackhouse-gruppen som nya ägare till RNF Racing nära förestående. Men det har ännu inte kommit någon officiell kommentar från Justin Marks eller hans team.

Även om detta kan vara ganska utvecklingen vad gäller både Moto GP och NASCAR, uppstår frågan, vad hände med RNF Racing? Ett team som fram till nyligen kunde landa tjänster från legender som Rossi och Dovizioso. Tja, som det visar sig finns det en längre baksida.

De tumultartade senaste månaderna i Valentino Rossis tidigare lag

I slutet av säsongen 2022 sålde Razlan Razali 60 % av teamet till CryptoData i ett försök att flytta från Yamaha till Aprilia som motortillverkare. Enligt The Race tvingade en påstådd fejd mellan Razali och CryptoData den förra att släppa taget om sitt team. Det rumänska företaget troddes från början ha velat driva laget utan Razali, men det fanns ytterligare ett problem.

Det har förekommit diskussioner om en pågående dispyt med det spanska tävlingsfrämjande företaget Dorna om titelsponsoravgifter för årets österrikiska Grand Prix. Det spanska företaget, som ett resultat, har letat någon annanstans för att fylla nätet nästa säsong.

Det sista loppet av Moto GP-säsongen, Valencias Grand Prix, kommer att hållas den kommande helgen, då det finns en stor möjlighet att Trackhouse Racing kommer att ha kontroll över RNF Racing. Under tiden har CryptoData ett tillkännagivande på lördagskvällen planerat på den spanska banan. Det ska bli intressant att se hur saker utvecklas. Håll koll på detta utrymme för den senaste utvecklingen.

Spelar SVG & Zane Smiths Trackhouse Racing Arrival Doom för Daniel Suarez?

RELATED ARTICLES

Mest populär