Sunday, December 10, 2023
HemSoccerEfter förlust mot AC Milan ger Kylian Mbappe en verklighetskontroll till PSG:s...

Efter förlust mot AC Milan ger Kylian Mbappe en verklighetskontroll till PSG:s Champions League-förhoppningar

Det är en mycket tuff konkurrens i Champions Leagues grupp F där alla fyra lagen kämpar om topplatsen. PSG verkade ha förändrat vågen efter att ha besegrat Milan på hemmaplan men det gick snett när PSG landade på San Siro. Serie A-giganterna vann dagen med ett mål i andra halvlek från Olivier Giroud. Kylian Mbappe hamnar tvåa med 6 poäng på tabellen och släpper en sanningsbomb när han frågas om möjligheten att vinna den prestigefyllda trofén.

Kylian Mbappe ser uppenbart besviken ut över hur det har gått i San Siro. Fransmannen gav en detaljerad inblick i hur det gick och berättade varför PSG inte kunde säkra en comeback i sina kommentarer efter matchen.

Kylian Mbappe håller sina tankar grundade

Det har varit en katastrof för det franska laget då Milan vann i den senaste matchen. Gruppen har varit väldigt osäker med inte så stor skillnad mellan topp- och bottenlaget med bara en skillnad på 3 poäng. I hopp om att vinna titeln betonar Kylian Mbappe att de borde ta den en i taget.

I en intervju efter matchen, på frågan om PSG tittar på Champions League-härlighet, sa fransmannen: “Det första målet är att vinna nästa match mot Newcastle. Det är det viktigaste just nu.” Borussia Dortmund, serieledarna, låg i botten av gruppen två matcher men leder nu gruppen med 7 poäng.

Även om de spelade bra och behöll besittningen under stora delar av matchen hade Ligue 1-jättarna otur att gå ut med en förlust. Men PSG har nu en chans att ta ratten och vända saker och ting för klubben när de spelar mot Newcastle United härnäst på Parc Des Princes.

Efter Ballon d’Ors historiska partnerskap med UEFA, kallade Kylian Mbappe “Natural Candidate” för att efterträda Lionel Messi

Under tiden såg fransmannen förbryllad ut över hur det stjärnspäckade laget inte ens kunde göra oavgjort mot AC Milan. Även om han påpekar att saker och ting inte blev som de hade förväntat sig. Låt oss gräva djupare i Mbappes kommentarer efter matchen.

PSG lämnade förbryllad över Milans försvar

Det var en tuff match mellan de två ligajättarna och Serie A kom ut som vinnare. Även med 17 försök och 6 skott på mål kunde inte parisarna bryta Milans försvar efter att Giroud satte in ett mål i de inledande minuterna av andra halvlek. Målet räckte för att Milan skulle flytta en position över Newcastle i gruppen.

Efter den intensiva matchen delade Kylian Mbappe med sig av sina tankar från matchen när han sa: ”Vi är besvikna, vi försökte lägga alla ingredienser på vår sida för att vinna, men det blev inte av. Vi försökte göra det andra målet, men de gjorde mål före oss och sedan försökte vi reagera efteråt, men det var för sent.”

Det kommer att bli ett måste för Paris-klubben när de tar emot Newcastle United. Med hjälp av hemmastödet kan det franska laget hoppas på att göra sig enastående i loppet. Under alla omständigheter måste laget landa i den andra positionen för att gå till utslagsstadierna. Någon tagning? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär