Thursday, November 30, 2023
HemOlympicsEfter ett decennium leder Ruben Padilla Team USA till seger vid trampolin-...

Efter ett decennium leder Ruben Padilla Team USA till seger vid trampolin- och tumbling-VM 2023

Världsmästerskapen i trampolin och tumbling 2023 i England startade den 9 november. Alla blickar hemma var på de 26 amerikanska idrottarna som gjorde resan till Birmingham för detsamma. Med en lista med bland annat olympierna Nicole Ahsinger och Aliaksei Shostak var förväntningarna höga på Team USA. Ruben Padilla, den regerande amerikanska och världsmästaren i dubbla ministudsmattor, kom också tillbaka för tävlingen.

Team USA gjorde ingen besviken under de första dagarna av 2023 års trampolin- och tumbling-VM. I herrlaget DMT tog de Spanien (11 poäng) och Storbritannien (9 poäng) till guldet. De fick 12 poäng, där Padilla, Dylan Kline, Simon Smith och Tomas Minc vann det första guldet i tävlingen för Team USA.

Äntligen ett DMT-guld efter 10 år för Team USA

Ruben Padilla tog till Instagram för att dela bilder på det framgångsrika och historieskapande amerikanska DMT-laget med sina medaljer. På prispallen fanns även Padillas tränare, Sven Nielsen. Padilla lade till orden, “VÄRLDSMÄSTERSKAP DMT TEAM GULD MEDALJÖR!!! SÅ stolt över det här laget! Äntligen har det hänt! Pojkarna gick verkligen igenom och jag kunde inte vara lyckligare!!! @simonn_smithh @tomasminc @flippindylan.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Ruben Padilla (@ruben1padilla1)

Det var första gången ett amerikanskt herrlag slutade överst i högen i DMT sedan 2013. Vid det tillfället i Sofia, Bulgarien, tog Alex Renkert, Ryan Roberts, Austin White och Austin Nacey hem guldet. Det var för övrigt Team USA:s första guldmedalj i herrlaget DMT sedan 1999. Resultatet som Padillas team uppnådde i den aktuella upplagan av Trampolin & Tumbling World Championships skrev historia i det avseendet. Med de enskilda händelserna och väntar står mycket mer på spel.

Olympiska kajer vid horisonten

Många av idrottarna kommer att tävla om en plats i OS i Paris 2024. Världsmästerskapen i trampolin och tumbling är ett evenemang som ger en inkörsport till OS-kvalificeringen. Enligt USA Gymnastics, för att kvalificera sig för en kvot, måste amerikanska idrottare vara bland de åtta högst rankade gymnasterna baserat på resultaten från finalerna. Det finns andra kvalificerade evenemang, inklusive världscuper och kontinentala tävlingar.

“Jag har varit kompisar med Simone Biles i 7 år” – USA-studsmattan hyllar Simone Biles som en “otrolig idrottare”

Ruben Padilla har ännu inte tävlat vid ett olympiskt spel. Det är fortfarande en ouppfylld dröm för 22-åringen. Guldmedaljen vid trampolin- och tumbling-VM kommer att stärka hans självförtroende inför de individuella tävlingarna. Han ledde vägen under DMT-kvalet på tävlingens första dag. Allt som återstår är att se om han lyckas ta den olympiska kajplatsen för närvarande.

RELATED ARTICLES

Mest populär