Sunday, December 10, 2023
HemNASCAREfter ett decennium behäftat med tragedi och förlust, gjorde den plågsamma NASCAR...

Efter ett decennium behäftat med tragedi och förlust, gjorde den plågsamma NASCAR Hall of Famer Bobby Allison hjärtliga uppenbarelser om “Ability to Go On” 1997

Bobby Allisons liv är verkligen en av de mest tragiska berättelser du någonsin kan stöta på. Men samtidigt, trots tragedierna, kan hans liv också ses som ett av de mest inspirerande.

Ett liv som är ett bevis på beslutsamhet och motståndskraft.

Detta var något som Hall of Famer själv öppnade för i en intervju med Sports Illustrated redan 1997, där han handlade om sorg, förlusten av sina söner, separationen från sin fru och däremellan hans styrka att fortsätta.

“Vissa … incidenter … i mitt liv höll ångesten, höll ångesten, höll ångesten på henne,” sa Allison. “Så hon packade sin resväska och hon gick. Jag kände smärtan också. Men jag hanterade det annorlunda. Jag har alltid haft den här … den här … förmågan att … fortsätta.”

“Jag vet fortfarande inte om jag skyller mig själv om Clifford,” säger Bobby. “Men racing tog Clifford. Och racing var mitt … mitt … hela liv”, fortsatte han.

“Racing tog inte Davey. Judy var riktigt bitter över helikoptern. Hon sa att racing köpte den åt honom. Jag sa att Davey skulle ha klippt gräs för att köpa den där helikoptern. Judy sa att racing köpte Davey helikoptern. “

Bobby Allison om vad som orsakade äktenskapsproblemen med hans fru Judy

Efter förlusten av båda sina söner drabbades Bobby och Judy Allison av en svår patch i sitt äktenskap, vilket i slutändan ledde till deras skilsmässa, som enligt Allison kom i händerna på bristande ömsesidigt stöd.

“Jag tror att en av sakerna som hände Judy och mig var att vi inte kunde ge varandra det stöd vi borde ha i denna otroliga tragedi,” sa Allison.

Hall of Famer hade hävdat så innan skilsmässan slutförde den formella separationen, det stod klart för honom vad som skulle komma, med tanke på att paret gick “många åtskilda riktningar.”

ICYMI: NASCAR “matriark” Judy Allison, hustru till racinglegenden Bobby Allison, dör https://t.co/0mDQTKOILX pic.twitter.com/HLC5ygd7ek

— carol robinson (@RobinsonCarol) 19 december 2015

Men trots att de avvek från den stigen kom de tillbaka på samma väg och gick på den tills en av dem gick bort till en plats där det är lite svårt att komma tillbaka ifrån.

Judy Allison gick bort 2015 och Bobby Allison är idag 86, ett levande bevis på hur livet verkligen är och hur man kan leva sig igenom det trots den bittra verkligheten.

RELATED ARTICLES

Mest populär