Sunday, December 10, 2023
HemGolfEfter en stor splittring med Brooks Koepka, vilket lag spelar Matthew Wolf...

Efter en stor splittring med Brooks Koepka, vilket lag spelar Matthew Wolf för under 2024 LIV-golfsäsongen?

Brooks Kopeka hade ett stort nedfall med sin lagkamrat Matthew Wolff 2023. Från början av året fram till den sista stora händelsen, LIV Golf Miami, Kopeka, var kritisk till Wolffs position i sitt lag. Smash GC antogs vara upplöst för säsongen 2024.

Och i och med att LIV Golf tillkännagavs att ha en transfermarknad och att spelare flyttar från lag, var förväntningen att 2024 skulle Wolff inte längre tjäna med Koepka. Nu har Smash GC avslöjat sin lista för 2024, och den stora frågan är, är Matthew Wolff med? Och om inte, vilket lag är den “bortkastade” talangen på väg till?

Matthew Wolff och hans framtid med Smash GC

I början av juli på LIV Golf London kommenterade Brooks Koepka Matthew Wolffs arbetsmoral. Wolff hade dragit sig tillbaka från evenemanget i Washington, DC. Dessutom hade hans tidigare prestation i Sotogrande honom också längst ner på resultattavlan.

Som kapten hade Koepka några saker att säga om honom. I en intervju med Sports Illustrated sa han: “Jag har i princip gett upp honom – mycket talang, men jag menar, talangen är bortkastad.” Det stannade inte där. När han gick vidare till LIV Golf Jeddah, påpekade Koepka igen och sa att han bara hade tre spelare i laget.

De hårda kommentarerna från Smash GC:s kapten var verkligen “hjärtskärande” för Wolff, när han släppte ett uttalande till Sports Illustrated. Men även efter den stora klyftan mellan de två har den släppta listan av Smash GC fortfarande Wolffs namn i sig.

Wolff slutade 27:a i ställningen 2023 och var i öppen zon. Beslutet om hans frigivning eller handel med ett annat lag kommer dock att ske i fas tre. Eller så kan han bytas i mitten av säsongen 2024 av Smash GC. Från och med nu har han säkrat sin plats i laget, oavsett nedfallet.

Med transfermarknaden öppen kommer endast fyra lag kvar med sina 2023-spelare på väg in i nästa säsong. Resten kommer alla att se en förnyelse!

De fyra bekräftade trupperna för säsongen LIV Golf 2024

De 12 lagen har gått igenom den nödvändiga blandningen, medan några av golfarna valde fri byrå. Innan säsongen 2024 börjar kommer LIV Golf-teamen att fylla upp de tomma platserna antingen genom utkast eller av de tre LIV Golf Promotions-vinnarna.

Ett bekräftat nytt ansikte för utbrytarligan är Andy Ogletree, som vann International Series på den asiatiska touren och fick tillbaka sitt LIV Golf-kort. Mitt i brytningen av lag för 2024, här är fyra som förblir intakta för nästa säsong:

  • Bubba Watsons RangeGoats GC, som var tvåan på LIV Golf Miami.
  • Bryson DeChambeaus Crushers GC, som vann lagmästerskapet vid Miami-evenemanget.
  • Ian Poulters Majesticks GC, och
  • Det sydafrikanska laget av Louis Oosthuizen, Stinger GC.

Med LIV Golf Promotions inställda i december kommer ligan att avsluta alla tre faserna och draftningen av spelarna. Säsongen 2024 kommer att börja med 8 lag som ser några nya ansikten. Är du exalterad över den tredje säsongen av LIV Golf? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Legend

RELATED ARTICLES

Mest populär