Friday, December 8, 2023
HemGolfEfter en skrämmande cancerdiagnos var Lexi Thompson oerhört tacksam mot sin kamrat...

Efter en skrämmande cancerdiagnos var Lexi Thompson oerhört tacksam mot sin kamrat för att hon potentiellt räddade sin mammas liv

Lexi Thompson och hennes resa hittills är inte bara inspirerande utan också fylld av svårigheter. Även om hennes liv verkar vara perfekt från utsidan, är hon fortfarande inte främmande för kampen på insidan. Ett sådant ögonblick var när hon fick problem på sjukhuset, under behandlingen av sin mammas besvär.

Lexi Thompson tackar Morgan Pressel för livräddande tjänst

Det breda spektrumet av känslor inkluderar en rad olika känslor och känslor. Men hjälplöshet återstår att vara en egenskap som gör en person krossad. Speciellt när hjälplösheten härrör från oförmågan att hjälpa någon nära ditt hjärta.

Den berömda proffsgolfaren Lexi Thompson är inte främmande för att känna den tidigare nämnda känslan av hjälplöshet. Den nära personen i fråga när det kommer till Lexi var hennes mamma, Judy Thompson.

Judy fick diagnosen bröstcancer och har varit en överlevande i nästan ett decennium nu. Cancer som sjukdom är inte bara försvagande för den som drabbas av den utan även för deras nära och kära. Så uppenbarligen hade Lexi också svårt när det var svårt att få in sin mamma på ett sjukhus, speciellt när hon behövde det som mest.

I dessa tuffa tider kom den amerikanske professionella golfaren och golfkommentatorn, Morgan Pressel, till Thompsons räddning. Tydligen hjälpte hon Judy Thompson att komma in på sjukhuset så att hon kunde få hjälp i tid, vilket var mycket viktigt för henne då, eftersom misslyckandet skulle ha äventyrat hennes liv ytterligare.

Lexi mindes detsamma och uttryckte sin tacksamhet till Morgan nyligen.

Hon sa: “Jag kan inte tacka Morgan Pressel tillräckligt stort. Min mamma kunde inte komma in på ett sjukhus på flera veckor… Morgan hjälpte till och fick in henne på sjukhuset två dagar senare.”

Lexi pratade en gång om sina känslomässiga kamper

Mental hälsa är ett område som inte bör ignoreras i någon sfär av livet, inklusive ens yrkesliv. Golf är en sport som kräver att en spelare presterar på sin fulla potential, inte bara fysiskt utan också mentalt. Ändå brukar man inte prata lika mycket om psykiska problem som belastar golfare.

Det är uppfriskande när kända proffsgolfare som Lexi Thompson öppet talar om de problem som omger dem. Kamper har kraften att fungera som ett verktyg för att forma ens perspektiv till det bättre. Acceptans spelar en nyckelroll i ens resa för att bli bättre och resa sig igen starkare.

Lexi sa: “Det senaste och ett halvt året har jag ärligt talat kämpat mycket, känslomässigt, och det är svårt eftersom jag inte riktigt kan visa det.”

Golf som sport är holistisk till sin natur. Känslomässiga kamper är en del av ens liv och bör inte läggas under en matta. Istället bör erkännande av dem användas som nyckeln till att bli bättre.

RELATED ARTICLES

Mest populär