Monday, December 4, 2023
HemBasketballEfter en skadeskräck i mitten av matchen, slog Stephen Curry en gång...

Efter en skadeskräck i mitten av matchen, slog Stephen Curry en gång nästan till Luka Doncics Mavericks fans och servitörer: “Vet inte varför de behöver…”

NBA:s rika 75-åriga historia har bevittnat en lång rad superstjärnor som bär på arvet från de tidigare generationerna. På samma sätt bevittnade förra årets final i västra konferensen en potentiell övergång av facklan med Stephen Curry och Luka Doncic. Tidigare i år mötte Golden State Warriors mot Dallas Mavericks i WCF. Men i spel 3 i serien drabbades Curry nästan av en allvarlig skada vid sidan av.

I slutminuterna av första halvlek av match 3 föll den dåvarande 3x NBA-mästaren Stephen Curry offer för en operationsmisstag av Dallas Mavericks. På presskonferensen efter matchen klagade Curry, upprörd, över händelsen.

Stephen Curry uttryckte sina frustrationer över den nästan dödliga skadan

Dallas Mavericks hade bollen i de sista ögonblicken av första halvlek. Med bara sekunder kvar på klockan försökte Mavericks hagel Mary men kom till kort. Boxresultatet hade Golden State Warriors överst med en poängs ledning, 48-47. Efter att ha lyckats omintetgöra sina motståndares spel gick Warriors-truppen till tunnlarna för halvtid. Men en servitör snubblade Curry på sidlinjen. Lyckligtvis undvek den tidigare MVP:n en allvarlig skada.

DYK DYPARE

På presskonferensen efter matchen tog Curry upp händelsen. All-Star-gardet klagade på fansen vid sidan av. Tydligen hade några av dem beställt drinkar trots att halvtid var några ögonblick bort.

Dubs-vakten sa: “Det är typ 30 sekunder innan halvtid och du beställer en drink, vänta bara till halvtid.” Dessutom uttryckte han sin frustration med Mavericks personal för det olyckliga missödet, “Jag vet inte varför de behöver leverera det just då.” Curry reserverade dock sina kommentarer endast för fansen och Mavericks-personalen. Han riktade inte sina frustrationer mot servitören.

Efter att ha undvikit den nästan dödliga skadan satte Curry en klinik mot Mavs för resten av serien. Trots de herkuliska ansträngningarna från Doncic, misslyckades Mavericks med att övervinna Curry and the Warriors. GSW gick vidare till NBA-finalen efter en dominerande 4-1-seger i serien.

Se historien – Stephen Currys hemliga vapen som höll honom skadefri och hjälpte Warriors-stjärnan att vinna NBA-finalens MVP

Warriors mötte Jason Tatum och Boston Celtics från öst i finalen. I en spännande serie med sex matcher kom Warriors överst och blev världsmästare igen. Stephen Curry vann sin första final-MVP någonsin på grund av sin historiska prestation i serien.

RELATED ARTICLES

Mest populär