Thursday, November 30, 2023
HemNFLEfter en otrolig start på tränarkarriären, trendar Jeff Saturday av alla felaktiga...

Efter en otrolig start på tränarkarriären, trendar Jeff Saturday av alla felaktiga skäl efter MNF-debacle

Jeff Saturday må ha tystat kritiker ett tag efter sin debut som tillfällig huvudtränare, men det har nu tagit slut. Efter deras förlust mot Pittsburgh Steelers hade Indianapolis Colts många takeaways att överväga.

The Colts chockerande beslut att anställa någon utan erfarenhet av liga- eller collegetränare som huvudtränare fick kritik från många. Men Jeff Saturday fick lite tillfällig mark när Colts vann med 25-20 mot Raiders i sin första match som tillfällig huvudtränare. Men Colts följde upp det med en mycket nära förlust mot Eagles.

Jeff Saturday kallas till fråga

I deras senaste match mot Pittsburgh Steelers fick lördagen kritik. Generellt sett utsätts tränare för stor press. Men som någon vars varje rörelse granskas, är lördagen mottagare av kritik i större skala. Hans ledning under de sista minuterna av deras spel var andra gissade av NFL-världen. I slutet av matchen hade Colts två timeouts kvar. Det lilla faktum gick inte obemärkt.

DYK DYPARE

Med mindre än fyra minuter på klockan under fjärde kvartalet låg Colts efter med sju poäng. Även om de konverterade, kunde lördagens försummelse med att hantera klockan kosta dem matchen.

Efter matchen, lördag sa att han “inte var alltför bekymrad” över sin hantering av tid under spelet. Han sa, “Det här var inte tidspress, vi spelade bara inte tillräckligt.” Lördagens skeptiker kommer att använda hans omdöme under matchen mot honom. Men Colts prestation under resten av spelet kan inte ignoreras när man räknar med anledningarna till att de förlorade.

Lördagen verkar inte få någon paus

Sammantaget är Colts på tunn is. För närvarande, vid 4-7-1, har de inte lyxen att gå miste om vinster på grund av fel i bedömningen och dålig prestation. De ligger för närvarande långt efter Titans i AFC South. Om deras mål är att få ett skott på eftersäsongen, kan Colts inte upprepa de misstag de gör för närvarande.

Jeff Saturday var en okonventionell anställning för positionen som huvudtränare. Från början förstod NFL-världen att detta beslut kunde gå åt båda hållen. Lördagen kan antingen ändra kursen för Colts löpning för gott eller leda dem nerför en hal backe. Medan den förra kommer att förtjäna honom beröm, kommer NFL-världen inte att hålla tillbaka kritiken vid minsta antydan till den senare. Kanske är det priset han betalar för att ta på sig en roll som många tror att han inte är kvalificerad för.

RELATED ARTICLES

Mest populär