Wednesday, February 28, 2024
HemBoxingEfter BBBofC:s vägran för Chris Eubank Jr. vs. Conor Benn, vänder sig...

Efter BBBofC:s vägran för Chris Eubank Jr. vs. Conor Benn, vänder sig Eddie Hearn till organisationsorgan som i stor utsträckning sanktionerar missanpassade influencerkamper

Den mycket efterlängtade sammandrabbningen mellan Conor Benn och Chris Eubank Jr. skulle äga rum den 8 oktober förra året. Det spårade dock ur när Benn testade positivt för en förbjuden substans i två antidopningstester. Detta ledde till ett uppskjutande av British Boxing Board of Control (BBBofC). I juli hävde National Anti-Doping Panel Benns avstängning. Tack vare detta säkrade han en seger över Rodolfo Orozco i september. Men besväret slutade inte där.

Amerikas favoritvideo idag

Därefter återupptogs diskussionerna mellan Eubank Jr. och Benn. De hade som mål att sätta ett datum för sin match den 3 februari på Tottenham Hotspur Stadium. Men BBBofC tillkännagav nyligen sin vägran att rensa “The Destroyer”, och förnekade följaktligen sanktioner för den föreslagna catchweight-matchen. Eddie HearnBenns promotor, har nu närmat sig PBA.

Eddie Hearn ser mot PBA med hopp om Conor Benn vs. Chris Eubank Jr.

På tal med Seconds Out har Hearn avslöjat att han är i samtal med PBA för kampen som han så gärna vill ska hända. Med en licens från PBA kan boxarna vara säkra på att deras evenemang uppfyller alla säkerhets- och myndighetskrav. Detta kommer att hjälpa till att eliminera alla negativa uppfattningar associerade med White-Collar/Semi-Pro boxning. Alla KSI:s matcher har blivit sanktionerade av kroppen och nu letar Hearn efter en lösning här.

Hearn föreslår att Benn kan vidta rättsliga åtgärder mot kroppen på grund av anklagelser om otillräckliga bevis efter misslyckade drogtester. I motsats till Robert Smiths kommentarer från BBBofC, är Hearn övertygad om att Conor Benn är lagligt berättigad att tävla. “Jag har träffat PBA, jag tror att de är en väldigt, väldigt professionell organisation och har en stor framtid inom boxning,” sa Hearn.

Kampen i sociala medier mellan Conor Benn och Chris Eubank Jr.

På Twitter uttryckte Benn ivrigt sin förväntan inför den kommande sammandrabbningen och sa djärvt: “Jag kan inte vänta med att slå dig i huvudet @ChrisEubankJr.” Eubank svarade med en förmanande varning och förklarade: “DÖD MAN GÅR.” Benn, i en häftig comeback, svor aggressivt, “Jag ska påminna dig om detta när du skrapas upp från den jävla duken. 3 feb Jag avslutar din karriär #4rounds.”

Det upphettade utbytet härrör från deras första match planerad i föregående oktober, som avbröts på grund av Benns misslyckade drogtester. Ytterligare till intrigen är den historiska rivaliteten mellan deras fäder, Nigel Benn och Chris Eubank Sr.

Förbudet har försenat kampen i mer än ett år nu. Både fans och fighters är på slutet av sitt tålamod. Hearn, känd för sitt engagemang för att se till att hans fighters får det bästa, gör sitt yttersta för att få den mycket efterlängtade kampen att hända. Vi hoppas att få se de två kämparna inne i ringen snart. Vem kommer du att heja på när det äntligen händer?

RELATED ARTICLES

Mest populär