Saturday, December 9, 2023
HemGolfEfter avslöjandet av en överraskningstillstånd, vad händer om PGA Tour-proffsen kvalificerar sig...

Efter avslöjandet av en överraskningstillstånd, vad händer om PGA Tour-proffsen kvalificerar sig till kampanjturneringen?

Mitt i det högoktaniga drama som har pågått mellan PIF, PGA Tour och DP World Tour sedan juni, kom ytterligare en chockerande nyhet. Men den här gången var det Jay Monahan som viftade med den vita flaggan. En PGA Tour insider avslöjade att touren inte betraktar LIV Golf Promotions-turneringen, ett fint namn för kvalificeringsevenemanget, som otillåten.

För PGA Tour-proffs betyder det att de kan delta i evenemanget och tjäna några dollar under tiden utan att hänga ut nacken. Om de inte kvalificerar sig till turneringen är Monahan & Co. villiga att ta hem sina förlorade söner. Men vad händer om de kvalificerar sig? Dörren till berömmelse och rikedom öppnas säkert för dem, men betyder det att Monahan kommer att slå igen sin dörr i ansiktet på dem?

Vad händer om PGA Tour-proffsen kvalificerar sig till LIV Golf Promotions-turneringen?

Kvaltävlingen, som är planerad att spelas i Förenade Arabemiraten från 8–10 december, kommer att ge de tre bästa spelarna en chans att ansluta sig till rebellligan. Hittills har touren gått hårt mot alla spelare som vågat kliva över.

Förra året beslöt PGA Tour att förbjuda de spelare som deltog i det inledande London-evenemanget i massor. En rejäl sanktion följde. Den hårda hållningen resulterade i att förlora stjärnor som Brooks Koepka, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau och andra till Greg Norman. En insider på PGA Tour sa dock att eftersom kampanjevenemanget faktureras som en kvalturnering, kommer de inte att förbjuda spelarna. Ändå verkar det finnas en hake.

Trots att de lättat på förbudet från LIV Golf har de inte hävt det helt. Enligt deras uttalande kan policyn mot Abu Dhabi-kvalet ändras om LIV Golf beslutar sig för att ändra evenemangets karaktär. Så om det blir en del av vanliga LIV Golf-evenemang, trots att det inte gör det kristallklart, kommer förbudet att gälla. Dessutom har turnén ännu inte gett något officiellt uttalande som upphäver förbudet. Så turnéspelare måste vara lite försiktiga.

Men nyheten kommer mitt i en avstannad fusion på 3 miljarder dollar som var tänkt att slutföras i december i år. För närvarande, slagna av flera hinder, befinner sig båda parter vid ett vägskäl.

Var står affären?

Kort sagt, PIF- och PGA Tour-funktionärerna måste hoppa över en hel del hinder för att nå slutet av raden. Och den här gången, med en deadline som närmar sig snabbt, är deras kapplöpning mot tiden själv. Förhandlingarna, som har pågått bakom mycket tjocka murar, har ännu inte fått något genombrott.

LIV-boss Greg Norman har ytterligare ett smart trick i ärmarna när PGA-touren söker vapenvila bland $3 miljarder fusionsproblem

Tvärtom har spelare ökat sina krav för att säkra sin framtid. Innan dess kom det amerikanska justitiedepartementet och knackade på deras dörr för ett eventuellt förtroendebrott. Åh, och nämnde vi att Monahan var tvungen att åka på ett sabbatsår för att hämta andan? Framtiden kan se ganska dyster ut, men låt oss inte skriva av PIF:s djupa fickor och PGA-tourens omfattande inflytande så tidigt.

Mitt i alla dessa osäkerheter var de senaste nyheterna en frisk fläkt. Men inte för PGA Tour-spelare. För dem är det ett lojalitetstest också, och svärdet för rent förbud hänger fortfarande lite över halsen.

RELATED ARTICLES

Mest populär