Tuesday, February 27, 2024
HemAngel ReeseEfter att ha understrukit Angel Reese och Co:s defensiva elände, reflekterar Kim...

Efter att ha understrukit Angel Reese och Co:s defensiva elände, reflekterar Kim Mulkey över LSU:s kämpande fas

Louisiana State Universitys förlust mot Mississippi var verkligen ett stort bakslag för de försvarande mästarna, eftersom de drömde om en annan ring. Lady Tigers har en skakig prestation eftersom de utsattes för två följdförluster, och måndagens match mot Florida kommer att bli antingen en momentumbrytare eller en vinnare.

Kim Mulkey, på en presskonferens före spelet, tog upp den aktuella statusen för Angel Reese och Co., och det är allmänt uppenbart att hon är mycket besviken över lagets prestationer under de senaste matcherna. Även om LSU fortfarande är i toppen med en statistisk fördel, är behovet av mästerskapseld ännu inte antänd lite hårdare hos dem.

Kim Mulkey vill att hennes team ska möta det

Det är välkänt att Baton Rouge underpresterat i sin effektivitet under de senaste två matcherna genom att upprepa samma misstag på sina defensiva sidor. Kim Mulkey är en person som är känd för sitt humör, och det syntes väldigt mycket under matchdagarna mot både South Carolina och Mississippi.

På en presskonferens före måndagens match i Florida frågade en reporter Kim Mulkey: “Du måste bli bättre just nu. Jag märkte att lag pressar dina poängvakter och tar många av dina skott för att komma in i ditt anfall. Vad säger du?”

Utan att blinka en sekund svarade Kim Mulkey på frågan som ställdes framför henne: “Att få oss ett bra skott börjar med att få upp bollen till golvet och bara göra de enkla passningarna öppna på vingen, och folk pressar oss.”

Mulkey ville att hennes spelare skulle hantera press, som hon sa, “ta itu med det, lära sig att hantera det och inte spela snabbare för att någon pressar dig.”

Läs mer: Tjäna $32 miljoner från LSU-kontrakt, detaljerad titt på Kim Mulkeys nettovärde

Vad du kan förvänta dig med Florida vs LSU

När det gäller poäng har Florida ett anmärkningsvärt snitt på 76,3 poäng per match, vilket är 13,5 poäng högre än Tigers. Omvänt tillåter tigrarnas försvar endast ett genomsnitt på 62,8 poäng till sina motståndare. Florida har ett vinstrekord på 10 av 17 matcher när de får mer än 62,8 poäng, medan LSU har ett vinstrekord på 17 av 19 matcher när de tillåter färre än 76,3 poäng.

Tvärtom, tigrarna har ett snitt på 89,8 poäng per match, vilket överträffar Gators tillåtna poäng på 67,7 med 22,1 poäng. När LSU får mer än 67,7 poäng har de vunnit 18 av sina senaste 21 matcher, medan Florida har ett rekord på 11 vinster av 18 matcher när de släpper in färre än 89,8 poäng. Jämfört med den genomsnittliga field goal-procenten på 39,0 % för Gators motståndare, har Tigers en högre field goal-procent på 48,3 %, vilket är 9,3 % högre.

Men bortsett från statistik kommer det att bli intressant att se om Lady Tigers gör ett hatrick av förluster eller ryter igen med en rungande vinst.

Inlägget Efter att ha understrukit Angel Reese och Co.s defensiva elände, reflekterar Kim Mulkey över LSU:s kämpande fas dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär