Saturday, December 9, 2023
HemGolfEfter att ha tagit ett enormt kliv på topplistan efter omgång 2,...

Efter att ha tagit ett enormt kliv på topplistan efter omgång 2, gör European Pro en modig bekännelse

Anne van Dam har börjat bra på Mallorca Ladies Golf Open. Ett enormt språng i den andra omgången fick henne att gå sex under par på nr 2, bakom Kristyna Napoleaova. Van Dam handlar dock om mycket mer än hennes bedrifter på golfbanan.

28-åringen gillar att utöva olika sporter och cykling är en av hennes favoriter. Och som hon själv erkänner har hon cyklat mycket på Mallorca, när hon inte spelar golf. Van Dam tyckte om att prata om det.

300 km på två dagar

”Förmodligen cyklat runt redan 300 kilometer senaste dagarna. Mallorca är bara… Jag har inte ens ord för det. Förmodligen när jag börjar prata om cykling ljög jag bort, inte lika mycket om jag pratar om golf”, sa van Dam i sin intervju, som publicerades på Ladies European Tours X-handtag.

Den holländska golfaren har lovat att cykla under par. “Mallorca är bara fantastiskt och jag har kommit hit ganska många gånger nu. Det är definitivt en av de saker jag älskar att göra på min fritid. Mallorca är fantastiskt för cykling. Jag har lovat mig själv att om jag spelar under par kan jag cykla efter min runda, tillade van Dam under det lättsamma samtalet.

Anne har hittills sju proffsvinster i sin karriär. Hon är också en av de längsta slagarna inom damgolfen. Men bortom hennes fantastiska sving och stora drivkrafter är van Dam ett fitnessfreak. Faktum är att hon till och med har en fitnessserie på Instagram.

Månader efter Bryson DeChambeaus bisarra inkörning kommer LPGA Pro under flak för ett nästan identiskt missöde: “Worst Thing Ever”

Vad mer är, redan i december 2022 körde Anne van Dam Ironman 70.3 i Kalifornien. Den hade en simtur på 1,2 mil, en cykeltur på 56 mil och en löpning på 13,1 mil. Hon avslutade loppet på sex timmar och åtta minuter. Genom Ironman-loppet hjälpte golfaren också till att samla in över $15 000 till Grace Park. Tvååriga Grace, som är dotter till van Dams golfkollega Jane Park, lider av odiagnostiserad epilepsi. Att köra Ironman visar Anne van Dams höga konditionsnivå.

Van Dams fitnessbesatthet

Van Dam gick ihop med golftränaren Liesbeth Pauwels för ett träningspass nyligen och delade med sig av sina träningsmål och utmaningar. – Fitness är uppenbarligen en väldigt stor del av mitt liv. Jag håller på med många andra sporter och har ett stort intresse för dem. Jag får många frågor på Instagram som ber om att lägga upp några fler träningspass”, citerades hon av GolfChic.

Ladies European Tour-vinnaren utvecklade att starta en fitnessserie. “Jag tänkte, hur kan jag göra något roligt av det? Så jag kör nu ett annat pass varje onsdag med en annan tränare och ett roligt träningspass för att inspirera människor – särskilt unga tjejer – att träna mer.” Inte konstigt att Anne van Dam har en överdådig fan-följare.

RELATED ARTICLES

Mest populär