Friday, December 8, 2023
HemNASCAREfter att ha spenderat nästan 70 miljoner dollar, avslöjar Spire Motorsports planer...

Efter att ha spenderat nästan 70 miljoner dollar, avslöjar Spire Motorsports planer för 2024 med Kyle Busch och andra

Spire Motorsports släppte nyligen en omtvistad video där arvet efter Kyle Busch Motorsports målades över med deras logotyp. Även om de var nedstämda var lojala fans av Kyle Busch extremt nyfikna på hans framtida roll i racingteamet. Tack och lov har FOX Sports Bob Pockrass nu tagit fram alla spännande detaljer.

#8-föraren i Richard Childress Racing kommer sannolikt fortfarande att leda utvalda lastbilstävlingar nästa år. Dessutom kommer Spires Cup-förare för nästa säsong att ha ett bilnummer med en speciell koppling till NASCARs historia.

Trots KBM-försäljningen har Kyle Busch inte hängt av sin lastbilshjälm

Försäljningen av Kyle Busch Motorsports, det mest framgångsrika Truck Series-teamet, kändes som slutet på en era. Nåväl, Spire Motorsports till ett värde av miljontals dollar är på väg att börja en ny, med utökningar och tillkännagivanden som gjorts under den här säsongen. När RCR-föraren, Kyle Busch, lämnade över tyglarna till KBM, förväntade racinggemenskapen stora förändringar. Snart nog började information strömma in om att Zane Smith och Carson Hocevar gick med Corey LaJoie som 2024 Cup-förare.

Medan Smith var lastbilsmästaren 2022, slutade Hocevar trea den här säsongen efter fyra imponerande vinster. Men statusen för det tidigare KBM Truck-teamet var fortfarande höljt i mystik. Medan Busch skulle förbli i en rådgivande kapacitet, hade den exakta karaktären av hans tävlingsschema inte specificerats ens efter KBM:s sista lastbilssatsning på Phoenix Raceway.

För att klargöra nästa års lastbilsutmanare avslöjade Bob Pockrass, “Lastbilsuppställningen kommer att vara Nick Sanchez, Chase Purdy och en tredje heltidslastbil med flera förare (som Kyle Busch har sagt att han hoppas kunna köra fem lastbilstävlingar för organisationen).” Den tidigare #4-föraren för KBM, Purdy, kommer att fortsätta sin tidigare roll som racerförare på heltid. Medan säsongens Rookie har Sanchez anslutit till Purdy efter att ha lämnat Rev Racing. Men det var inte allt.

Pockrass avslöjade också, “Zane Smiths bilnummer för cupen nästa år kommer att vara 71 (besättningschef TBA)” Intressant nog har numret tidigare spelats upp av många racingkaraktärer som Bobby Labonte och Mario Andretti. Men när han kör #71-bilen i 589 tävlingar är Dave Marcis oftast förknippad med den.

Trots den lovande talangen för nästa säsong kan det bara ha avslöjat blandade känslor för långvariga tävlingsentusiaster att bevittna den symboliska raderingen av KBM-minnen.

Spire Motorsports är redo att återuppfinna Kyle Busch Motorsports hallar

Kyle Busch har ofta varit uppriktig om drömmen han delade med sin fru Samantha, som tog formen av Kyle Busch Motorsports. Busch hade också planerat att tävla tillsammans med sonen Brexton i en KBM Truck i framtiden, vilket inte längre är möjligt. Teamet, byggt av en familj, tog upp ytterligare en i form av sin hårt arbetande besättning.

Som rapporterats av kylebuschmotorsports.com, hade en känslosam Busch erkänt under försäljningsmeddelandet: “Jag är skyldig så många människor mycket tacksamhet, till att börja med Samantha och min familj för att de trodde på den här drömmen jag hade. Det tog otaliga timmar av så många fantastiska människor att göra KBM till det vinnande laget i Truck Series historia.”

De ovärderliga minnena från deras tid tillsammans, deras vinster och utmärkelser hade tidigare prytt KBMs väggar. Efter försäljningen var det naturligt för Spire Motorsports att ändra inredningen för att representera de nya ägarna. Men själva bilderna av de historiska bilderna som försvann under ett lager färg gav det ett oroande lager av slutgiltighet.

När den unga generationen inleder en ny era för Spire Motorsports kommer KBM:s 100 vinster för alltid att vara inskrivna i NASCAR:s historia.

Sjuka fans smäller hänsynslöst till Spire Motorsports “elaka” Kyle Busch Motorsports skändning

RELATED ARTICLES

Mest populär