Wednesday, December 6, 2023
HemBasketballEfter att ha mött Michael Jordan och Karl Malone kände Charles Barkley...

Efter att ha mött Michael Jordan och Karl Malone kände Charles Barkley att han såg “Döden” efter att ha gått i pension från NBA: “Vill du att jag ska spela…elektriker och rörmokare??”

Charles Barkley är nu mer känd för sina upptåg och fram och tillbaka med Shaquille O’Neal och resten av besättningen på “Inside The NBA”-showen. Han får dock inte tillräckligt med kredit för sin spelarkarriär i ligan. Innan Dennis Rodman blev kungen av returer kan man säga att Charles Barkley gjorde det innan Rodman gjorde det. Den enda skillnaden var att Rodman enbart fokuserade på returer och försvar, medan Barkley också tog lagets offensiva belastning.

Den 11-faldiga All-Star, Barkley, gav en inblick i hur professionella idrottare dör två dödsfall medan de pratade med Taylor Rooks på Bleacher Report.

De två dödsfallen som idrottare fick utstå

När han pratade med Rooks på Bleacher Reports YouTube-kanal, nämnde Barkley hur professionella idrottare tenderar att dö två dödsfall. Den andra är den självklara, men den första är när spelare går i pension från sina respektive sporter.

Barkley uttryckte i intervjun: “Det är något du har gjort sedan du förmodligen var 12 år gammal. Jag menar, du har varit en basketspelare. Jag började nog vid 15, 16 (år) någonstans. Nu tror jag att jag var 38 när jag gick i pension och då spelar man inte basket längre.”

“Det är därför det är som döden. För låt mig berätta något för dig. Alla dessa dårar, som när du väl kommer till rekreationscentret och spelar, vill du att jag ska komma och spela mot ett gäng elektriker och rörmokare och jag brukade spela mot Karl Malone och Michael Jordan. Det kommer inte att göra någonting för mig”, tillade Barkley samtidigt som han beskrev vad han menade med det första av två dödsfall.

Barkley fortsatte med att beskriva känslan av att efter att ha spelat mot sådana storheter, att det inte heller på en professionell nivå var lockande för honom att spela basket mot normala människor. Och det med rätta.

Han spelade och tävlade på högsta nivå, så det var inte tillräckligt utmanande för honom att spela mot icke-professionella idrottare. Och för dem som behöver en historikrevidering om hur bra “Sir Charles” var, här är några fakta.

Barkley vann MVP när Michael Jordan var i sin bästa ålder

Som en 6’6 power forward, snittade Barkley en dubbeldubbel under hela sin karriär, och tog tvåsiffriga returer varje år efter sin rookiesäsong. Barkley vann MVP-priset under Michael Jordans prime. Det säger väl sitt i sig.

Han var obeveklig inte bara på brädorna, utan i nästan varje aspekt av sitt spel. Barkley hade inga problem att ta sig från golvet. Inte hängtid per se, men han var som en pogopinne, någon som kunde hoppa riktigt högt utan att springa igång.

Tyvärr kommer Charles Barkley att gå ner som en av de mest underskattade spelarna i NBA-historien.

RELATED ARTICLES

Mest populär