Wednesday, February 21, 2024
HemSoccerEfter att ha matchat Sergio Ramos Real Madrid-rekord, åberopar Nacho Fernandez rivalitet...

Efter att ha matchat Sergio Ramos Real Madrid-rekord, åberopar Nacho Fernandez rivalitet mellan MLS och saudiarabiska klubbar över potentiella flytt: rapporter

I kölvattnet av Karim Benzemas avgång från Real Madrid förra sommaren övergick ledarskapet till den rutinerade 33-årige mittbacken, Nacho Fernandez. Medan spanjoren förlängde sin vistelse med Los Blancos med ytterligare ett år under sommaren, pågår en kamp för hans förvärv mellan Saudiarabien och MLS. Nachos fokus ligger dock fast på planen mitt i transferspekulationerna. En nyligen genomförd bedrift på planen, som motsvarar ett rekord satt av hans tidigare kapten Sergio Ramoshar lagt till ett lager av intriger till Nachos berättelse.

Amerikas favoritvideo idag

När ambitionskonflikten mellan MLS och Saudi Pro League intensifieras, antyder det ett potentiellt skifte för Real Madrid-trogen. Låt oss gräva djupare in i dynamiken i denna utvecklingshistoria.

MLS och saudiarabiska klubbar tittar på Nachos tjänster

Bortom gränserna för Santiago Bernabeu befinner sig Nacho Fernandez som ett centrum för attraktion för två vitt skilda fotbollslandskap – den framväxande MLS och den ekonomiskt robusta Saudi Pro League. Enligt rapporter försöker klubbar från båda ligorna att förvärva spanjoren. Beslutet ligger dock kvar i 33-åringens händer. Även om tjusningen att avsluta sin karriär som en enklubbsman behåller sin charm, kan utsikten till ett nytt äventyr lika gärna glädja Nacho.

Trots att han tagit på sig armbindeln den här säsongen förblir Nacho Fernandez fjärdevalets mittback i Carlo Ancelottis hackordning. Även om han har haft gott om tid på planen den här säsongen på grund av skador på Eder Militao och David Alaba, har de knappt använt honom när alla är i form. Det föranleder spekulationer och rykten om ett potentiellt drag innan hans karriärs skymning.

Pengar verkar inte vara den avgörande faktorn för Nacho. Istället kommer veteranförsvararens beslut att väga mot löftet om ordinarie speltid. En flytt till Saudiarabien eller USA skulle kunna erbjuda Nacho löftet om speltid och unika upplevelser.

Det ska bli intressant att se Nachos syn på spekulationerna. Tills vidare kommer spanjoren att fortsätta fokusera på att återvända till Real Madrid under det nya året.

Roberto Martinez krediterar Saudi Pro League för “positivt” inflytande på Cristiano Ronaldo och Portugal NT-lagkamrater – “Kan spela på hög nivå”

Nacho Fernandez matchar Sergio Ramos rekord!

Nacho har etsat in sitt namn i Real Madrids historia. Men, inte med ett öronbedövande mål eller en spelräddande tackling, utan med ett tveksamt rött kort i Real Madrids sista utspel. I den pulserande 1-0-segern över Alaves hamnade Nacho Fernandez på fel sida av domarens beslut, efter att ha fått rött kort. Nachos avskedande markerade en milstolpe – två röda kort på en enda säsong, en bedrift som senast uppnåddes av Real Madrid-legendaren Sergio Ramos 2017/18.

Nacho har redan avtjänat två matchers avstängning den här säsongen för ett rött kort mot Girona och kan få en trespelsstraff den här gången. Med Real Madrid som startar 2024 som La Liga-ledare, lägger Nachos frånvaro ett lager av komplexitet till Carlo Ancelottis strategi. Eftersom David Alaba förblir borta med en ACL-skada som avslutar säsongen, ska det bli intressant att se hur Ancelotti tar Madrid ur detta bakslag.

RELATED ARTICLES

Mest populär