Wednesday, December 6, 2023
HemGolfEfter att ha lockat bitterhet för miljarddollarfusionen, LIV Golf och PGA Tour,...

Efter att ha lockat bitterhet för miljarddollarfusionen, LIV Golf och PGA Tour, hitta en allierad i LPGA Legend

ANNIKA som drivs av Gainbridge på Pelican är uppkallad efter den legendariska golfaren Annika Sorenstam för att visa respekt och ära för hennes fantastiska karriär. Hon är bara den tredje kvinnliga golfaren i världen på LPGA-banan som överträffar tröskeln på 70 segrar.

Sörenstam har arbetat mycket för att växa damgolf och hennes karriär är ett bevis på det. Nyligen dök hon upp i en podcast av Bloomberg. Den framstående svenska golfaren pratade om sammanslagningen av PGA Tour och LIV Golf och vad hon förväntar sig av den.

Annika Sörenstam delar sin ståndpunkt om den ökända sammanslagningen av golfvärlden

Med 72 LPGA-vinster och 10x Majors i bagaget är Annika Sorenstam en av de bästa kvinnliga golfarna i världen. Så när LPGA bestämde sig för att namnge sitt näst sista evenemang före mästerskapet vid hennes namn, var det vettigt. ANNIKA som drivs av Gainbridge på Pelican fick sitt namn för första gången i år.

Det var ett av de tre evenemang som organiserades av Gainbridge för paritetsveckan. Evenemanget var en succé, och det hade också den näst högsta prissumman efter Majors och årets slutmästerskap på $3,25 miljoner. Sorenstam gjorde ett framträdande i Bloomberg Business of Sports podcast. Medan vi pratade om damgolf hittade den största sammanslagningen av golf in i konversationen.

Värdarna frågade Sörenstam om hennes åsikt om sammanslagningen av PGA Tour, DP World Tour och LIV Golf. Nyheten om sammanslagningen har lämnat en bitter smak för golfare som Rory McIlroy, Adam Hadwin, Michael Kim och fler. Den svenska golfaren hade dock en annan hållning än sina manliga motsvarigheter. Hon svarade på “miljardfrågan” genom att säga: “Jag skulle säga att pengar till spelet är en bra sak.”

Dessutom önskade hon att investeringar efter slutförandet av sammanslagningen förhoppningsvis “sipprar in i LPGA.” Hon påpekade också att just nu är “golf hälsosamt.” Sammanslagningen är inte i närheten av att slutföras och deadline den 31 december närmar sig. Samtidigt har ryktena om PGA Tour-kommissionären Jay Monahans backtracking fattat eld.

LIV Golf och PGA Tour kanske inte kommer till liv

Den ökända sammanslagningen tillkännagavs i juni 2023, vilket chockade PGA Tour-supportrar. Samtalen mellan parterna verkade gå bra, men när tidsfristen närmar sig finns det inga säkra nyheter just nu.

Finns det några förhoppningar för Nelly Korda på LPGA den här säsongen, trots att hon tog sig an utmaningen mot hennes idol Tiger Woods?

Den kontroversielle författaren Alan Shipnuck delade på X varför det kan ha varit fallet. Enligt författaren, för att bekämpa PIF (Public Investment Fund) som investerare, har Fenway Sports Group kommit ut med ett större bud på investeringar i PGA Tour.

Detta samarbete mellan PGA Tour och Fenway har potential att återigen ställa de två ligorna mot varandra. Vad tror du blir resultatet?

RELATED ARTICLES

Mest populär