Friday, December 1, 2023
HemUfcEfter att ha lämnat sin son i tårar inför tusentals, var Alex...

Efter att ha lämnat sin son i tårar inför tusentals, var Alex Pereira en gång tvungen att ifrågasätta Israel Adesanya om kontroversiellt stunt

Alex Pereira är en vilde som ingen annan. Men vad hände när Israel Adesanya vände sig mot honom i konsten att håna? Nåväl, det var inte precis Pereira på den mottagande sidan av hånet, tyvärr; det var hans son. Pereira, å andra sidan, var bara på mottagarsidan av en brutal knockout.

Incidenten går tillbaka till UFC 283, och om du drar på dig längre, tillbaka till duons kickboxningsdagar. Det fanns en tid när Pereira och Adesanya bytte slag och knockouts i en ring. Nu gör de det i Octagon. Vissa saker förändras aldrig. Men det betyder inte att Adesanya inte visste hur han skulle ha det roliga medan han kunde.

Israel Adesanya kom ihåg hur Pereiras son hånade honom

2017 slogs Adesanya ut av ‘Poatan’ i en kickboxningsmatch. För att fira detta hittade Pereiras femårige son vid den tiden det mest ikoniska sättet som möjligt. Han hånade ‘Izzy’ genom att återskapa sitt fall under knockouten genom att släppa till mattan. Den här bilden kan bara ha brunnit fast i Adesanyas sinne.

Så år senare, när han fick chansen att göra det, hånade “Izzy” sin son tillbaka. Det här var precis efter att han slog ut Pereira kallt under UFC 283. Nu är sonen äldre, men “Izzy” bryr sig inte om vem som är hur gammal när det kommer till att servera lite töntig. Han hånade barnet genom att göra exakt samma sak som han gjorde för att håna honom på den tiden. Naturligtvis stämde detta inte med “Poatan” som sa.

“Jag såg glädjen han hade efter knockouten på UFC 287,” förklarade Pereira i sin video. “Det var hans dröm och han gjorde det, men vi jämför honom med ett barn som var fem år vid den tiden, eller hur? Jag fattar inte. Jag såg att han påverkades av andra människor eller hur? Även i intervjuerna frågade några reportrar honom, ska du göra det här och han sa ja, jag ska göra det. Jag tycker det är roligt. Jag gjorde det, jag slog ut honom på UFC 281. Jag vann bältet och mitt barn ville göra samma sak där uppe och jag sa till honom sluta, gör det inte. Jag skulle inte göra det men om Adesanya gjorde det. Om han mådde bättre så, okej.”

Det är uppenbart att “Poatan” inte fanns i något utrymme för att ta itu med Adesanyas hån. Hans son gjorde som han gjorde. Även om det var ett mycket förödmjukande ögonblick för Adesanya när han blev hånad av ett litet barn. Pereira tog vägen och höll fast vid sin son. Och å andra sidan är “Izzy” som åberopar sitt inre barn bara i karaktär för fightern.

Tidernas rivalitet

Även om ‘Izzy’ lämnade kickboxningen, kunde han inte riktigt lämna den steniga Pereira bakom sig. Pereira ändrade en hel befordran och kampstil bara för att få en chans att slå ut Israel Adesanya. Nu när Adesanya är ur bilden ett tag har Pereira kanske en större fiende att möta.

Det stämmer, Alex Pereira kommer att vara på väg in i UFC 295. Han kommer att leda huvudevenemanget tillsammans med UFC:s mystiska ninja, Jiri Prochazka. Prochazka återvänder till UFC efter att han drabbats av den kanske värsta axelskadan man kan tänka sig. Kommer denna skada att hålla tillbaka honom under kampen? Vi får vänta till UFC 295.

RELATED ARTICLES

Mest populär