Wednesday, February 28, 2024
HemBoxingEfter att ha gjort vad Canelo Alvarez inte kunde, är Jaime Munguia...

Efter att ha gjort vad Canelo Alvarez inte kunde, är Jaime Munguia mannen som kan detronisera en mexikansk kollega?

Jaime Munguia gjorde det bättre än Canelo Alvarez. Efter att ha tappat John Ryder på knä fyra gånger, tvingade han Brit’s corner att stoppa kampen på lördagskvällen på Footprint Center i Phoenix, Arizona. Den mexikanska fighterns juggernaut marscherar in med full kraft och fortsätter att krossa motståndare, särskilt veteraner. Kommer en dag att komma då han gör sin landsman och obestridde mästare, Canelo Alvarez, till ytterligare ett offer för sin styrka?

27-åringen förbättrade sitt rekord till 43-0 när han överlämnade stryk till Ryder. När Canelo Alvarez mötte den 35-årige Rydern förra året mönstrade han bara en avgörande seger över honom. Därför, för att bevisa sin titellegitimation och göra ett starkt uttalande, var Munguia tvungen att komma ut med alla vapen flammande. Och det gjorde han. Han har nu satt divisionen på beredskap och kastat sitt namn i ringen för att skapa stora slagsmål. Med Freddie Roach i hans hörn, håller Munguia på att bli den fighter som kommer att döda mästare härnäst?

Jaime Munguia: Oscar De La Hoyas guldpojke

Oscar de la hoya surrar av sitt underbarns senaste vinst. Promotorn kan skryta om hur hans fighter uppnådde något som Alvarez misslyckades med. Detta möjliggjordes med ett brottsligt partnerskap, ända sedan Munguia slog sig samman med Freddie Roach.

Vad skiljer Munguia från andra? Han har redan varit en mästare på 154 pund, har tunga händer och går all out. Men Tijuana-infödingen skröt aldrig med ett bra försvar. Många boxare har tänt upp honom tidigare. Han är en offensiv kämpe med mycket begränsat försvar. Dessutom kämpar han med rörelser och lämnar sig öppen för motskott. Även om Roach har gjort ett strålande jobb med att lägga till Munguias offensiva kraft, kanske han inte är mannen som stärker sitt försvar.

Ryderkampen var dock deras första kamp, ​​och vi kan bara bilda oss en komplett bild efter ett par slagsmål. Att ha en tränare som Roach är ett stort plus, eftersom han har format sådana Amir Khan till mästare. Ändå förtjänar Munguia beröm för att ha lagt Ryder åt sidan som han gjorde. Han uppvisade bättre rörelser och en bättre ring-IQ. Han är också villig att ta slag på hakan medan han byter slag. Munguia kan ha gjort tillräckligt för att komma ifråga, tillsammans med David Benavidezför en kamp med Canelo Alvarez.

Canelo Alvarez regeringstid på toppen och de fula försvarsspelen

Medan Golden Boy Promotions redan luktar en kamp med Canelo Alvarez, är det svårt att hoppa över Jermall Charlo och David Benavidez. Dessutom, om Alvarez senaste försvar antyder något, är det hans ovilja att slåss mot någon som kan äventyra hans tron.

Alvarez har försvarat sin obestridda titel mot tidigare hans prime Gennadij Golovkinäldre John Ryder, och en outsider i Jermell Charlo. Nu ryktas han om att slåss mot Jermall Charlo, och det väcker inte förtroende hos fansen. Vid 33-årsåldern går han sakta in i skymningsåren av sin karriär, och vilken hårdslående och teknisk boxare som helst kan slita isär honom. Dmitry Bivol gjorde detsamma och gav honom ett sunt nederlag 2022.

Men kan Munguia efterlikna vad Bivol gjorde? Det kan man bestrida, då Munguia fortfarande inte är i närheten av Bivols nivå. Men han går redan in i sin prime, och om han borstar undan David Benavidez eller Edgar Berlanga nästa, han kan vara i spetsen för att möta Alvarez 2025.

2025: Året som skakar om supermellanviktsdivisionen

Trots att han visar tecken på förbättring behöver Jaime Munguia finjusteras. Det skulle vara för tidigt att utse honom som nästa obestridda mästare på 168 pund. Han behöver lägga till fler stora slagsmål under bältet innan han utmanar Alvarez för alla fyra kulorna, och det kan hända 2025. Noterbart är Munguia WBO:s nummer 1, och sanktionsorganet kan beordra Canelo att slåss mot honom som obligatoriskt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Dictate Sports Boxing (@dictatesportsboxing)

Men kan Munguia avfärda Alvarez som mästare? Det kan vara en sträcka. Munguia lämnar sig öppen för att bli träffad, har ett läckande försvar och är benägen att få motslag. I en sammandrabbning av tunga slag, kanter Alvarez honom. Dessutom är Alvarez mer tekniskt begåvad och har en bättre boxnings-IQ. Men Munguia är ung, fräsch och har en brinnande önskan att bevisa sitt värde. Munguias hjärta kan göra hans kamp med Alvarez mer underhållande och konkurrenskraftig och till och med sätta honom i problem. Men det kanske inte räcker för att ta bort Alvarez från sin tron.

Läs mer: Edgar Berlanga beskriver vad han behöver göra för att vara i en position att ropa ut Canelo Alvarez för en uppgörelse: “Förutom Benavidez, jag tror inte att det finns en annan större …”

Vad tycker du om Jaime Munguias senaste vinst mot John Ryder? Tror du att han kan rycka bort supermellanviktskronan från Canelo Alvarez? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Inlägget Efter att ha gjort vad Canelo Alvarez inte kunde, är Jaime Munguia mannen som kan detronisera en mexikansk kollega? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär