Wednesday, February 28, 2024
HemTennisEfter att ha förvandlat sin Martina Navratilova-rivalitet till det starkaste bandet har...

Efter att ha förvandlat sin Martina Navratilova-rivalitet till det starkaste bandet har Chris Evert ett fräckt budskap till Novak Djokovic

Alla älskar den sällsynta historien om rivaler som förvandlas till de bästa vännerna, särskilt inom sportvärlden. Även om det är lättare sagt än gjort, tror den amerikanske tennislegenden Chris Evert något annat. I ett uttalande nyligen lade Novak Djokovic fram sina tankar om att vara vän med sina största rivaler, Rafael Nadal och Roger Federer. “Big 3” dominerade ATP-touren i mer än två decennier. Trots rivaliteten förvandlades både Federer och Nadal till bästa vänner utanför banan och trollband tennisvärlden med sitt unika kamratskap. Djokovic var dock aldrig i närheten av att spränga gränserna som satts av deras intensiva rivalitet på planen.

Amerikas favoritvideo idag

Som Djoker nyligen öppnade upp om orsakerna till detsamma, kikade Evert in på saken och gav sin åsikt. Trots att hon ägnat hela sin professionella tenniskarriär åt att slåss om titeln mot sin ärkerival, fann Evert inga svårigheter att förvandla sin långvariga rival, Martina Navratilova, till sin vän. De har nu inte bara blivit vänner, utan de bästa vännerna. Med tanke på hennes unika band med den 59-faldiga Grand Slam-mästaren, kanske det inte finns någon bättre att ge Djokovic råd om detta ämne.

Chris Everts fräcka råd till Novak Djokovic

Tennisrivalitet är det som gör själva matcherna mer spännande. Men med tiden kan det vara en utmanande bedrift att förvandla denna rivalitet till en äkta vänskap. Djokovic öppnade nyligen upp om komplexiteten i att bli vän med sina största rivaler. Han sa: “Under de senaste 15 åren har jag sett mer av Nadal och Federer än mina föräldrar. Det betyder att de har varit en mycket viktig del av mitt liv och min karriär.” På samma sätt grävde Evert in i utmaningarna med att vårda vänskapsband samtidigt som han var fast i hård konkurrens.

Genom en öppenhjärtig tweet svarade Evert på Djokovics avslöjande. Hon twittrade, “Du kommer!! ”, antyder ett mer optimistiskt perspektiv.

Evert, som delade en hård rivalitet på banan med Martina Navratilova, vet en sak eller två om krångligheterna med att bli en tävlingsledare

Det unika i Everts vänskap med Navratilova

“Ice Maiden” bekräftade Djokovics känslor när hon erkände svårigheten att bli bästa vänner under matchens hetta. Evert hämtade från sin personliga resa och betonade att djupet av hennes vänskap med Navratilova blomstrade efter att båda legenderna hängde upp sina racketar. Det är inte förvånande när vi tänker på hur Evert och Navratilova mötte vardera hela 80 gånger, med 60 av dem i finalerna i viktiga turneringar. Navratilova slutade med en ledning på 43-37 över sin bästa vän. Trots den intensiva konkurrensen i deras professionella karriär, var både “Ice Maiden” och den 59-faldiga Grand Slam-mästaren där för varandra i deras tuffaste kamp, ​​att övervinna cancer.

Parallellerna mellan Djokovics erkännande och Everts erfarenhet framhäver det universella i detta fenomen. Att bana väg för vänskap som överskrider spelets gränser är inte en lätt uppgift, särskilt när du har rivaler så starka som Nadal eller Federer.

Vad är dina tankar om detta? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär