Sunday, December 10, 2023
HemGolfEfter att ha avslutat sin 1800 dagar långa torka, erkänner Amy Yang...

Efter att ha avslutat sin 1800 dagar långa torka, erkänner Amy Yang sina hemsökande “pensionerings”-tankar

LPGA Tours säsong 2023 har avslutats med att en oväntad men verkligen förtjänt golfspelare tog hem trofén. Det tog henne 16 år att vinna ett evenemang på amerikansk mark. Emellertid backade Amy Yang aldrig och höll sitt tänkesätt rent från självtvivel.

Att vinna CME Group Tour Championship samtidigt som han slog Japans golffyr är Nasa Hataoka en dröm som går i uppfyllelse för Yang. Dessutom övervägde hon en gång i sin karriär att fortsätta att vara golfspelare. Även om Yang har kommit ur den fasen, delar hon med sig av varför och hur hon har gått igenom den här resan för att bli en mästare.

Amy Yang vinner den 5:e titeln i sin karriär

Amy Yang gjorde sin debut på LPGA-touren 2008. Under sina 16 år av karriär har Yang säkrat fyrdubbla titlar. Det senaste var 2019 när Yang vann Honda LPGA Thailand, en tävling hon har vunnit tre gånger i sin karriär. Efter 1800 dagar utan vinster avslutade Yang den segerfria torkan.

Yang och Hataoka gick in i den sista omgången med jämna poäng. Ett tag hade Hataoka ledningen. Men allteftersom omgången fortskred gjorde Yang sina egna set med birdies och en örn den 13:e. Efter att omgången avslutades med två på varandra följande birdies, vann Yang sin första titel 2023. Yang vann prispengarna på 2 miljoner dollar och säkrade också den 11:e positionen på pengalistan.

Med de senaste pengarna lagt till hennes säsongsintäkter ($13 882 919) blir Yang den andra sydkoreanska golfaren med de högsta karriärinkomsterna efter Inbee Park. Det var dock inte lätt att nå detta stadium, eftersom Yang undrade för sig själv “Hur” hon fick ett långt lopp. Sedan svarade hon genom att säga: “Jag tog hand om mig själv bra mentalt.”

Överraskande nog fanns det en tid i hennes liv när Yang ville sluta som golfspelare, även utan några skador. Hon ville “gå i pension” och “leva ett annat liv”. Yang tillskrev hennes “bra balans” under hela sin karriär för att göra det långa loppet möjligt med alla upp- och nedgångar.

Vid 34 års ålder tror Yang att “utbrändhet” kan få henne att gå i pension som hon brukade göra tidigare. Men nu tycker hon om att göra “roliga saker” utanför golfbanan för att hålla henne stadig och i den balansen.

Medan hon stod inför publiken efter sin första seger under de senaste 5 åren, verkade Yang vara glad och ändå inte troende på vad som just hände. Det är första gången hon vinner i Amerika. Fram till birdien på 17:e par-3 trodde Yang inte att hon skulle vinna.

Det var Hataoka hon slogs med. Det gjorde hon dock medan hon kardede 256 under 27 med bara två bogeys under hela mästerskapet. Vilket sätt att avsluta LPGA-tourens säsong 2023!

RELATED ARTICLES

Mest populär