Sunday, December 10, 2023
HemTennis"Efter att ha arbetat med Sacha..." - Carlos Alcarazs tränare Juan Carlos...

“Efter att ha arbetat med Sacha…” – Carlos Alcarazs tränare Juan Carlos Ferrero tar en smyggrävning på Alexander Zverev

Carlos Alcarazs tränare tog ett sarkastiskt gibb mot världens nr.1:s rival, Alexander Zverev, i en exklusiv intervju. I intervjun förtydligade Juan Carlos Ferrero sin hållning och förklarade anledningen till hans luriga kommentar. Alcaraz karriär har gynnats mycket på grund av hans engagemang med den spanska tränaren.

Ferrero kritiserade Zverevs uppträdande under deras händelselösa partnerskap 2017. Enligt honom var den tyske stjärnan sen till sina träningspass och gjorde det inte

Tränaren för Carlos Alcaraz delar hans syn på Zverev

Mellan 2017 och 2018 samarbetade Ferrero med Alexander Zverev i totalt åtta månader. Deras gemensamma ansträngningar lyckades inte bra. Argumentet som Zverev lade fram var att hans tidigare mentor behandlade honom respektlöst. I sin intervju med det spanska mediet 3iGuales sa Ferrero: “Efter att ha arbetat med Sascha [Zverev] det var inte så lätt för mig, det är inte samma kultur, han förstår lite olika [the meaning of] att vara professionell.”

Ferrero klargjorde också, “..och ville ha samma saker för framtiden och i Carlos tror jag att jag hittade det.” Alcaraz blev den näst mest framgångsrika spanska manliga tennisspelaren efter Rafael Nadal. Efter att ha vunnit US Open 2022 hade spanjoren också blivit den yngsta spelaren i ATP-tourens historia som innehade positionen som nummer 1 i världen. Ferrero delade vidare, “Han är min andra spelare som tränare och jag tror att jag fortsätter att lära av honom och han lär sig av mig.” Han förklarade också att den unge spanjoren är en väldigt trevlig kille och att det är väldigt lätt att arbeta med honom.

DYK DYPARE

Med början av året som nummer 32 i världen innan han blev den enda tonåringen som någonsin nådde nummer 1 i september, har Alcaraz haft en otroligt framgångsrik säsong.

Alcaraz är den första tonåringen att besegra “King of Clay” och Nole i samma turnering

Den unge spanjoren besegrade två av de största spelarna i tennishistorien i back-to-back-matcher vid Mutua Madrid Open 2022. Han hade först besegrat Rafael Nadal i kvartsfinalen, 6-2, 1-6, 6-3. Dagen efter besegrade han Novak Djokovic i semifinalen, 6-7(5), 7-5, 7-6(5), efter ett tre timmar och trettiofem minuter långt maratonlopp.

Alcaraz hade besegrat Alexander Zverev, den då tredje rankade spelaren, och vann titeln i två set, 6-3, 6-1. Det var ett tecken på saker som skulle komma från den spanska stigande stjärnan när han sensationellt tog titeln US Open för att avsluta ett fantastiskt år på Touren.

Låt oss veta vad du tycker om den unge spanjoren i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär