Wednesday, December 6, 2023
HemNBADwyane Wade når ut till 21-åriga Caitlin Clark med ett särskilt meddelande

Dwyane Wade når ut till 21-åriga Caitlin Clark med ett särskilt meddelande

Medan klyftan mellan dam- och herrbasket fortfarande är stor, ser den kollegiala scenen en klar förbättring. På grund av briljansen hos personer som Caitlin Clark, och sjudande rivaliteter, blir sporten snabbt ett måste att titta på. Vidare kan en målmedveten ansträngning för att marknadsföra spelet från spelare, tidigare och nutid, bidra till spelets överklagande. För en avslappnad fan kan det vara en stor dragning att se ett mainstream-namn som Dwyane Wade uppmärksamma sporten.

Så den 3-faldiga mästarens godkännande av damspelet kan öka täckningen och respektera sportens krav.

Dwyane Wade har siktet inställt på college damspel

Sedan förra säsongen har damernas collegebasketscen sett en dramatisk uppgång. Mellan fantastisk talang och äkta rivalitet kan fans bevittna Larry Bird-Magic Johnsons typ av revolution för hela sporten.

Men det finns vägar att gå innan spelet når sin verkliga topp. Under tiden bör ett stöd från en av de stora genom tiderna ytterligare hjälpa till att etablera spelet som något värt att se. Medan hans bror tar över spelarutvecklingsavdelningen har DWade sitt fokus på kvinnliga kollegiala scener.

Hans fokus är dock utan partiskhet. Istället är det bara på grund av den rena kvaliteten på bågarna som erbjuds, enligt legenden själv. “Jag dricker lite Wade Rose Wine och tittar på kvinnors collegekorgar! Caitlin Clark är helt enkelt bra på basket! Det är allt…”

Med den senaste veckans bästa höjdpunkt från öppningskvällen i NCAAs damturnering, är det svårt att hitta brister i Wades argument. Kan ligan verkligen utvecklas till sin kropp?

Med Caitlin och hennes nemesis/vän Angel Reese i spetsen, kanske dambasket kan hitta sitt Magic-Bird-ögonblick.

Caitlin vs Reese eller dagens Bird vs Magic?

Likheterna är för många för att inte lägga märke till. Medan NBA var en medelsport, med finalmatcher som visades på TV förinspelade, var ett genombrott för det att verkligen ta sig upp i de nationella ledarna. Tack och lov kom det med ankomsten av Magic Johnson och Larry Bird.

Medan andra spelare har gjort mycket för att revolutionera eller globalisera sporten, ändrade ingen spelare banan för hela sporten som de två. Deras rivalitet, ända från NCAA-nivå, fångade hela landets uppmärksamhet. Tillsammans med den uppmärksamheten kom popularitet och ligan förvandlades till den vanliga marknaden den är idag.

På samma sätt, med Reese och Clark som får liknande uppmärksamhet för en annars icke-känd sport, kan de bli andra gången av dessa två legender. Om så är fallet är damligan i mycket kapabla händer.

RELATED ARTICLES

Mest populär