Saturday, December 9, 2023
HemWweDwayne Johnson öppnar upp om sina kamper för mental hälsa genom att...

Dwayne Johnson öppnar upp om sina kamper för mental hälsa genom att bryta “Big Strong Men”-stereotypen: “It’s That Culture”

Dwayne Johnson har varit en förebild för många människor runt om i världen. Han motiverar människor genom sina träningsvideor och pratar ofta om att jobba hårt för att nå framgång. Förutom att presentera sig själv som en fysisk konditionsikon, har The Rock använt sin kroppsbyggnad för att ta itu med en mer angelägen oro – mental hälsa. Han gjorde en gång något som hjälpte många av hans manliga fans genom att utöva en grundsats av just denna modell: att prata om det.

Okontrollerad mental trötthet leder nästan alltid till problem, och Dwayne Johnson har hamnat i en sådan situation flera gånger. Johnson avslöjade i en podcast hur han hoppade av sin “The Rock”-persona och delade ett sårbart ögonblick som bröt stereotyper och gjorde en enorm skillnad.

Den stora vikten som Dwayne Johnson släppte och dess efterdyningar

Dwayne Johnson ger intrycket av den perfekta mannen med allt på väg och under kontroll. Johnson har en nästan oöverträffad Hollywood-karriär, flera företag och en mycket stark och maskulin kroppsbyggnad som har imponerat på fans över hela världen. Att göra ett framträdande i Trevor Noahs “What Now?” podcast, The Rock avslöjade hur dessa saker höll honom fången och vad som verkligen gjorde honom fri.

Noah frågade The Rock om det kändes för honom att tala mot stigmat av depression och mental hälsa och om han var rädd när han avslöjade denna information för världen. Att nämna hans depressiva faser i en intervju, sa han, ”Tänkte inte ens på. Jag tänkte inte, ja, jag vet inte, jag kanske inte borde. Kanske finns det ett rykte jag borde upprätthålla. Stora, starka män. Starka män. Det är den kulturen. Hur kommer det att tas emot? Jag tänkte inte riktigt på det. Jag minns inte exakt när, men jag minns att jag var på en intervju eller något. Och så började jag bara prata om det.”

Medan Dwayne Johnson förväntade sig en stor feedback för sina ord, visste han inte att det skulle vara något positivt. “Jag insåg verkligen det efter feedbacken jag fick, och det här var förmodligen år sedan, hur mycket det hjälpte, hur mycket det hjälpte killar, hur mycket det hjälpte män, hur mycket det hjälpte människor.”

Detta gjorde inte bara att hans manliga fanbas kände sig bättre, hörd och mindre ensam, utan Johnson kände sig själv ganska lättad. Det var faktiskt inte sista gången männen i hans fanbas berördes av honom.

Hur flera män kom närmare Johnson efter hans enorma avslöjande

Dwayne Johnson fick mycket beröm efter den här intervjun där han öppet begick att han mötte depression. Johnson nämnde senare i en intervju med BBC Newsbeat att allt hade börjat när han erbjöd stöd till en av sina fans.

Både demokrater och republikaner närmade sig Dwayne Johnson och bad The Rock att kandidera

Johnson noterade, “Det var verkligen överväldigande och tusentals människor svarade. Allt började när jag hjälpte en man (ett fan som kämpade för sin egen kamp mot depression).”

Johnson upprepade vidare, “Vi som män har en tendens att hålla allt det där som inte är hälsosamt, det är inte bra. Depression diskriminerar inte så om mitt förflutna kan hjälpa så delar jag gärna med mig av det.” Det var dessa ord som hjälpte fansen att se förbi den perfekta personan av “The Rock” och få kontakt med den riktiga Dwayne Johnson. Sedan dess har The Rock fortsatt att motivera sina följare i deras kamp mot depression. Vad tycker du om The Rocks berättelse? Låt dem flöda i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär