Saturday, January 28, 2023
HemGolfDustin Johnson, tidigare nummer ett i världen, drabbas av ett massivt bakslag...

Dustin Johnson, tidigare nummer ett i världen, drabbas av ett massivt bakslag för första gången på 13 år

Ingen golfare på LIV Golf har njutit mer av den nya Touren än Dustin Johnson. De ständiga vinsterna och intjänade miljonerna har dock inte betydt någonting för den tidigare världsettan. I den senaste rankingen av OWGR avslöjades det att DJ misslyckades med att ta sig till de 40 bästa på världsgolfrankingen.

Johnson har varit en av de bästa golfarna på den Saudi-finansierade Touren. Han vann den första säsongen och tog hem fantastiska $30,758.600, från de sex händelserna. Den tvåfaldige Major-vinnaren fick dock betala ett mycket högre pris efter sin flytt till LIV Golf.

Dustin Johnson är inte längre bland världens 40 bästa golfare

Under de senaste månaderna har LIV Golf ansträngt sig för att förtjäna sig själva rätten att falla i kriterierna för OWGR-poäng. Eftersom Touren följer formatet med 54 hål har den misslyckats med att ta emot den. Och på grund av detta problem har spelare i breakaway Tour varit det största offret.

I de senaste förändringarna i den officiella World Golf Rankings blev Dustin Johnson den senaste att lida för sin flytt till den Saudi-stödda Touren. Även om han förra veckan placerades på 40:e rankningen, föll den tvåfaldige Major-vinnaren ner till 41:a rankningen i veckans ranking.

Det är inte särskilt vanligt att Dustin Johnson ligger så långt efter sina kollegor på golfrankingen. Han har inte placerats under 40:e rankningen sedan 2010. LIV Golf har dock tagit initiativ för att se till att de får OWGR-poängsystemet så snart som möjligt.

Ändå är DJ känd för att vara en fighter. Dessutom har han haft en av de bästa säsongerna, med konstant topp-10 i LIV Golf. Det kommer att vara ganska synd att inte se honom på några Majors nästa år på grund av OWGR-rankingsystemet. Förhoppningsvis kommer det styrande organet fram till ett positivt resultat för alla, så ingen golfare oavsett deras Tour behöver lida.

Vad är dina tankar om Dustin Johnsons stora bakslag? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär