Thursday, November 30, 2023
HemBodybuildingDubbad som "Brock Lesnar of Bodybuilding", varför världen tycker synd om 21-åring...

Dubbad som “Brock Lesnar of Bodybuilding”, varför världen tycker synd om 21-åring med en av de mest imponerande fysikerna

Tillkomsten av internet är enormt ansvarig för de förändrade standarderna för en bra kroppsbyggnad. Fitnessenheter och kroppsbyggare har idag en kroppsbyggnad som är så imponerande att många tonåringar ansluter sig till den “mörka sidan” i en mycket ung och sårbar ålder. Ett sådant exempel på detta är ingen mindre än bodybuildingsensationen Sam Sulek.

Den 21-årige kroppsbyggaren och fitnessskaparen har varit i rampljuset ett bra tag nu. Med en enorm följd av över en miljon människor på Instagram har Sam Sulek inspirerat otaliga individer på mycket kort tid. Men varför är fitnessvärlden för närvarande uppdelad i två sidor? Varför är det många veteraner inom bodybuilding som slår Sam Sulek och uttrycker sin medlidande med honom? Låt oss ta en titt.

Vem är Sam Sulek?

Sulek har varit ett fysiskt aktivt barn sedan barndomen. Med ett långt och framgångsrikt rekord som dykare och gymnast började Sulek lyfta i tonåren och blev kär i att “bli stor”. Men besattheten var så intensiv att han tros vara på oroväckande doser av steroider för tillfället, vilket bidrar till hans enorma storlek och overkliga styrka som motiverar många från fitnessvärlden. Men orsaken till att han blivit kritiserad av influencers och veteraner inom bodybuilding är också hans oortodoxa tränings- och bantningsstil.

Sam Suleks kost och träningsmetoder

Sulek delar ofta med sig av sina diet- och träningsideologier i sina YouTube-videor i ett försök att hjälpa sina prenumeranter. Men några av de metoder som han predikar går emot de allmänna fitnessrelaterade reglerna. Även om många moderna kroppsbyggare förlitar sig på konceptet med flexibel bantning, tros Sulek ta det för långt, särskilt med sin bulkande diet. När han reagerade på sin hela dag med att äta, sa IFBB-proffs Greg Doucette, “åtte nyss Cinnamon Toast Crunch, två liter chokladmjölk, två liter mjölk! Hamburgare, pommes frites, munkar och inget annat än skräp.”

I själva videon såg Sulek smutta på två liter chokladmjölk, följt av flera förpackningar flingor till sin lunch och munkar till sin middag. Detta gjorde Doucette och många andra fitnessskapare upprörda, som reagerade på hans diet och kallade honom för hans dåliga kostval. Sulek, som tros ha kroppsdysmorfi, tenderar att gå på ett enormt överskott när han fyller, vilket resulterar i ökad styrka i gymmet. Men hans träningsmetoder fick också en anständig mängd kritik från flera enheter.

Även om Sulek inte har erkänt att han använt steroider, har den otroliga mängden muskelmassa som han bär på en så låg kroppsfettprocent lett till spekulationer om att han har tagit överdoser av steroider. Sulek, som är en stolt “ego-lyftare” och tror på partiella reps för så stor tillväxt som möjligt, har också svåra aknerelaterade problem som får folk att undra om han verkligen är naturlig. YouTubern Paris Demers gav sin syn på detta och sa: “Han följde en dåligt konstruerad dietplan, bestående av sockerhaltig och bearbetad mat.”

TikTok-sensationen blev faktiskt viral initialt för hans otroliga lyft i gymmet. Men Athlean-X tenderar att tro att Sulek är som Brock Lesnar inom bodybuilding. Han sa, “Du kan göra varenda sak Brock Lesnar gjorde och aldrig vara Brock Lesnar.” Men han lade till detta genom att påpeka att Sulek ibland förlitar sig på ett riktigt kort rörelseområde vilket är “upprörande” att bevittna.

Doucette tror också att det finns otaliga kryphål i Suleks träning, speciellt när han går på ett snitt. I en av sina videor erkände Sulek att han tycker att trappmästaren är för hård, och när han reagerade på detta sa Greg, “Han har 100 procent fel, den enda anledningen till att han tycker att trappmästaren är för hård är för att han går i för snabbt tempo. .” Han lade till detta genom att påpeka att han har minskat sina kalorier så mycket att cardio skulle vara problematiskt för honom.

Hypen om Sulek har ökat så mycket att till och med femfaldige mästaren i Classic Physique och Mr. Olympia-konkurrenten Urs Kalecinski diskuterade tonåringen nyligen under deras träningspass tillsammans. Men mitt i all kritik finns det några personer som också står tillsammans med Sulek.

Kroppsbyggande legender kommer till Suleks räddning

Även om Sulek har fått kritik från många inom fitnessbranschen, lade tidigare IFBB Pro Lee Priest upp en video för ett tag sedan på sin Instagram och ropade ut folk som gjorde videor av honom. “Ni C*nts gör bara videor för att få vyer från hans inflytande,” påpekade Priest. Han erkände vidare i videon att till och med Priest hade en dålig kost under sina tonåren och att han fortfarande gjorde betydande framsteg eftersom han var konsekvent med sin träning. “Kan inte fatta att folk fortfarande pratar om vad han äter osv otroligt,” sa Lee.

Snart pappa, Derek Lunsford delar den mest ödmjuka vinnareaktionen från herr Olympia: “I Am Just a Guy From Indiana”

En annan framstående kroppsbyggare som tog Suleks parti var ingen mindre än Seth Feroce. Den amerikanska kroppsbyggaren som var en av de första på YouTube som startade konceptet “Natty or Not”, påpekade att Sulek fortfarande är ett ungt barn som klurar på och lär sig. Han bad tittarna och medskaparna att inte vara så kritiska mot honom och låta honom njuta.

Trots kritiken som Sulek har fått, försökte han hålla sig borta från det så mycket som möjligt och svarade aldrig på något av det. Sulek verkar vara helt fokuserad på sig själv och verkar opåverkad av alla ord som sägs om honom. Det är hans ödmjuka natur och råa innehåll som lockar tittare och gör hans innehåll relaterbart. Vad tycker du om Sam Sulek? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär