Friday, December 1, 2023
HemTennis"Du vet vad en dålig dag verkligen betyder" - Godbit från Andre...

“Du vet vad en dålig dag verkligen betyder” – Godbit från Andre Agassis återupplivande i den sena karriären kan få Carlos Alcaraz att lysa starkt i Nitto ATP-finalerna

Vid blott 20 års ålder har Carlos Alcaraz redan lyft upp sig själv till en framstående position på herrturnén på grund av sina Grand Slam-triumfer. Samtidigt som den samlade 12 ATP-titlar, höll den unga spanska tennissensationen tidigare världsrankingen i singel. Men det har inte gått smidigt för 20-åringen efter sin Wimbledon-seger, eftersom han inte såg några framgångar efter gräsplanssäsongen.

Vidare har den serbiske tennislegenden Novak Djokovic nu störtat Alcaraz och tagit tillbaka topplatsen i herrrankingen. Eftersom han nu kommer att försöka återhämta sig efter sina svaga kampanjer, har en godbit från Andre Agassis resa nyligen dykt upp som kan få den unge spanjoren att lysa starkt i den kommande Nitto ATP-finalen.

Andre Agassis comeback-historia kan driva Carlos Alcaraz till framgång i ATP-finalen

Hall of Famer presenterades nyligen i “Pat McAfee Show”, där han ombads att kasta ljus över sin väg tillbaka till framträdande plats. Andre Agassi, som hade nått världsnummer 1 under sin lysande tennisresa, sjönk en gång till nr 141 1997.

Den amerikanska tennislegendaren betonade detsamma och sa: “Första gången man fick nummer 1 i världen kunde man nästan känna att det hände av en slump. Även om det uppenbarligen låg mycket arbete och engagemang i det. Andra gången, när du slogs mot de 140 i världen, vet du att du är på daglig basis och vet var du inte är.”

Den 8-faldiga singelmästaren i Grand Slam

Det tidigare tennis-esset öppnade ytterligare för vad som motiverade honom vid den tidpunkten, eftersom han senare återtog sin ranking som nummer 1 2003.

Agassi om hur han lyckades återta rankingen som nummer 1

Under samtalet avslöjade ATP-legendaren hur han arbetade hårt under det

“Du kan säga att han inte är en poser” – Roger Federer-fans kommer att omfamna den unge ungen Carlos Alcaraz efter hans graciösa agerande på Indian Wells

Agassi tillade, “Så fort jag tog bort blicken från mig själv, du vet, jag var lite renare i huvudet, jag var mer motiverad att ge allt jag hade till det. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli nummer 1 igen, men jag vet att jag kan bli bättre än vad jag var idag och det drev mig lite.”

Tror du att Carlos Alcaraz kan ta den amerikanska tennislegendens återuppståndelsehistoria till sin fördel? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär