Saturday, December 2, 2023
HemF1"Du måste prata italienska..." Ferrari uppmanade att avskaffa långvarig tradition mitt i...

“Du måste prata italienska…” Ferrari uppmanade att avskaffa långvarig tradition mitt i “konstiga” Mattia Binottos avgång

Ferrari och dess drama bara fortsätter och fortsätter. Efter en dramatisk säsong full av toppar och dalar, har Scuderia förlorat sin bästa kille också 2022. Teamchef Mattia Binotto avgick från sin post hos Ferrari förra veckan efter att flera rykten svävade runt. Beslutet har dock setts med ett blandat perspektiv, eftersom Binotto var en nyckelfigur på den tekniska sidan.

Ferrari slutade tvåa i båda mästerskapen med bara fyra segrar. Mattia Binotto som tog på sig två roller som Team Principal och Chief Technical Officer beslutade att avgå från sin post efter att ha tillbringat mer än två decennier på Ferrari.

Om detta beslut har många experter kommenterat eftersom Ferrari förmodligen förlorat en nyckelfigur i sin ledning. Sky F1-vetaren Martin Brundle lade också fram sina tankar vid Guild of Motoring Writers’ Annual Awards-middag.

Brundle sa, “Du jobbar för ett land där på Ferrari, inte bara ett team, förstås.” Brundle nämnde att det är ganska oroande att förlora både sin teamchef och sin tekniska chef på samma gång.

Han tillade, “Om de inte har någon väldigt, väldigt bra att ersätta honom direkt, ser det hela lite konstigt ut. Men det är dess natur.”

Brundle menade att Ferrari behöver någon som inte skulle hamna lika hårt i de italienska mediernas rampljus. Han sa: “Du måste tala italienska. Och jag tror att problemet är att om man ser tillbaka på när de senast var framgångsrika, hade de en fransman i Jean Todt, en britt i Ross Brawn, en sydafrikan med Rory Byrne, och så vidare.

DYK DYPARE

De senaste teamcheferna för Ferrari har varit av italienskt ursprung. Så om Ferrari inte drar nytta av denna trendtradition, kanske de vill bryta denna form.

Kan Ferrari hitta en ersättare för Mattia Binotto?

Med Binotto planerad att lämna efter december 2022, har Ferrari meddelat att de kommer att hitta en ny teamchef för det nya året. Även om de än så länge inte hittar någon som kan ta rollen på Scuderia.

Alfa Romeos Frederic Vasseur är den främsta kandidaten som spekuleras i att ersätta Binotto. Vasseur har haft ett tidigare samband med Charles Leclerc och känner honom väl. Fransmannen kan vara en stark auktoritetsröst hos Maranello.

Förutom honom, enligt F1 Insider, har Ferrari kontaktat Andreas Seidl från McLaren, Franz Tost från AlphaTauri, Christian Horner från Red Bull och Monisha Kaltenborn, den före detta Sauber-chefen. Kaltenborn var Saubers vd tills hon slutade 2017.

Ord från Frédéric Vasseur: “Vi lämnar Barcelona och känner oss positiva. Vi hade en mycket stark rytm i ett visst skede av loppet och fick en poäng, vilket vi inte förutsåg innan vi kom hit.” 👍

Läsa #spanska GP #F1 tävlingsrapport 👉👉https://t.co/ZfLkhmmZQA pic.twitter.com/ixp9P7rpVB

— Alfa Romeo F1 Team ORLEN (@alfaromeoorlen) 13 maj 2018

Även om det kanske inte är en extern individ helt och hållet. Scuderia kan också överväga interna kandidater som Laurent Mekies. Så den nuvarande assisterande teamrektorn kan ta en befordran på Maranello för 2023.

Den som än får jobbet på Scuderia kommer att bli en utmaning i uppförsbacke för honom/henne. Vad tror du, vem ersätter Mattia Binotto till nästa säsong?

RELATED ARTICLES

Mest populär