Saturday, January 28, 2023
HemHockey"Du manipulerar inte med Gud": Wayne Gretzkys kontroversiella handelsvänster kända politiker och...

“Du manipulerar inte med Gud”: Wayne Gretzkys kontroversiella handelsvänster kända politiker och medspelare i ett tillstånd av chock 1988

Wayne Gretzky är en av de största ishockeyspelarna någonsin. Han är en av få spelare i världen vars tröja blev pensionerad av ligan som han spelade för. I Waynes 20 år långa karriär spelade han för Edmonton Oilers i nio år. Men Gretzkys handel från Edmonton till Los Angeles sommaren 1988 chockade hela hockeylandslaget.

Wayne Gretzky, med smeknamnet “The Great One”, spelade i NHL i 20 säsonger från 1979 till 1999. Under hela sin karriär spelade Wayne för fyra lag; Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, St. Louis Blues och New York Rangers.

Wayne Gretzkys övergång skickade chockvågor genom folk

Wayne Gretzkys övergång var den mest “otänkbara” handel som ägde rum 1988. Hans handel tros medföra en stor förändring i hockeyns framsteg i USA.

Den 9 augusti 1988 byttes Gretzky i ett val med fem spelare och tre drafter från Edmonton till Kings. Tillsammans med Gretzky bytte Edmonton forwarden Mike Krushelnyski och backbacken Marty McSorley mot centern Jimmy Carson, vänstervingen Martin Gelinas och första omgångens draftval 1989, 1991 och 1993. Det var den största affären någonsin i Nationals historia. Hockey League.

Gretzkys handel tills den inte hade inträffat var som rykten för bara vanliga människor men även de höga personligheter i Kanada. Efter att transaktionen ägt rum var det en storskalig diskussion, särskilt av politiker och medspelare. Ta en titt på några av kommentarerna:

Nelson Riis, en ledamot av det kanadensiska parlamentet, uttryckte: “Edmonton Oilers utan Wayne Gretzky är som äppelpaj utan glass, som vinter utan snö, som lyckohjulet utan Vanna White. “Det är helt enkelt otänkbart.”

Washingtons hockeyspelare David Poile uttalade, “Du manipulerar inte med Gud,” och tillade: “Om det fanns något sådant som en oberörbar i den här branschen, skulle du tro att det var Gretzky. Men vi får alla reda på olika. Det är fortfarande en chock. Du tror att det är mer Hollywood-rykten när du hör det första gången. Sedan händer det.”

DYK DYPARE

Orsaken bakom Gretzkys transaktion klargjordes aldrig. Det finns dock två synpunkter på det. Den första indikerar att Gretzky ville handla med sig själv, vilket många inte håller med om. En annan synpunkt säger att Peter Pocklington ville byta ut honom mot en slående affärsuppgörelse.

Hur länge spelade Wayne Gretzky med Kings?

Gretzky var 27 när han gick till Kings. Han spelade 62 matcher med laget och gjorde så småningom 81 poäng. Han är ansvarig för att åstadkomma en betydande förändring i lagets prestation.

Men 1996 byttes han igen till St. Louis Blues. Gretzky mötte aldrig ett tråkigt ögonblick i vilket lag han än spelade. Han visade sig alltid vara bäst.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär