Saturday, December 2, 2023
HemTennis"Du kommer alltid att förbli i mitt hjärta" - Novak Djokovic ger...

“Du kommer alltid att förbli i mitt hjärta” – Novak Djokovic ger ett känslomässigt utskick till lagkamrater som blivit familjer när deras vägar skiljer sig åt

Idag, mindre än en timme före sin andra gruppspelsmatch i ATP-finalen, bestämde sig världsettan Novak Djokovic för att hylla två av sina viktigaste lagmedlemmar som skiljer sig från honom. Även om tennis är en individuell sport, kräver den ansträngningen av ett dedikerat lag. Detta gäller särskilt när det gäller spelare som tar sig till toppen. På samma sätt har Djokovic haft turen att ha ett mycket konsekvent team av människor som tar hand om andra aspekter än tennis.

Denna grupp människor har spelat en stor roll i Djokovics framgång genom att bibehålla hans offentliga image och skydda honom från medias ögon när det är möjligt. De två personerna från hans team är inga mindre än hans långvariga agentpar, Elena Cappellaro och hennes man Edoardo Artaldi.

Novak Djokovic hyllar två lagmedlemmar som har gått igenom vått och torrt tillsammans

Novak Djokovic spelar för närvarande i Nitto ATP World Tour Finals. Han gick vidare till den andra matchen efter att ha besegrat Holger Rune i inledningen. Och just nu spelar han mot Jannik Sinner. Före starten av sin match med Sinner gjorde Djokovic ett hjärtevärmande inlägg för de två centrala medlemmarna i hans lag. Det långa och innerliga budskapet visade upp det djupa band som den 24-faldiga Grand Slam-mästaren hade byggt upp med paret under en period av 15 år.

Han lade upp en bild med sitt team på sin officiella Instagram-sida. Djokovic skrev också den med ett hjärtevärmande budskap. Han skrev: “Det är svårt att beskriva allt vi har gått igenom tillsammans under 13 års samarbete i ett meddelande. Min uppskattning och kärlek till er två personligen går utöver alla professionella relationer. Det du gjorde för mig och min familj privat och mängden omsorg och empati du haft under alla dessa år, speciellt mot min fru och mina barn är något väldigt speciellt för mig och det kommer jag aldrig att glömma. Tillsammans skapade vi tennisens historia och nådde otroliga höjder i denna sport. Ditt bidrag till framgången är avgörande och jag tackar dig från djupet av mitt hjärta Du kommer alltid att finnas kvar i mitt hjärta som käraste vänner och en del av min familj.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Novak Djokovic (@djokernole)

Att spendera och investera så mycket förtroende och tid i samma lag visar att Djokovic verkligen betraktar dem som sin familj. Hans två italienska agenter har också spelat en avgörande roll i hans framgång utanför banan, eftersom han har samlat på sig en otrolig nettoförmögenhet på 240 miljoner dollar. Detta är sant, särskilt när vi tittar på var den serbiske legenden var i sin tenniskarriär när han först träffade sin agent och vän, Edoardo Artaldi.

Hur Artaldi och hans fru spelade en avgörande roll i Djokovics uppgång till berömmelse

Edoardo Artaldi och hans fru Elena, som är kärleksfullt känd som ‘Dodi’ bland Djokovics team, är den nuvarande världens nummer 1:s italienska managers. Djokovic träffade Artaldi första gången när han tog de första stegen i att bygga sin legendariska tenniskarriär, redan 2008. Då hade serben bara en stor titel, 2008 Australian Open, och hade nyligen skrivit på med det välkända italienska klädmärket Sergio Tacchini. Även om partnerskapet med varumärket inte varade länge, höll Djokovic sina professionella band till Artaldi starka, och det visade sig vara ett mästerverk!

I en exklusiv intervju med SBS Italian 2019 nämnde den italienske superagenten hur han hade blivit en integrerad medlem av Djokovics team: “Vi försöker vara så professionella som möjligt, men nu är vårt förhållande ganska personligt. Vi bor tillsammans 24/7 och de här nio åren tillsammans har varit riktigt intensiva. Ibland drar vi till och med i varandras öron”.

Genom åren har Artaldi och hans team säkrat enorma sponsringsavtal för sin klient, Novak Djokovic. I nästan alla hans sponsringar, från att säkra avtal med ASICS, Lacoste och HEAD till hans senaste partnerskap med Waterdrop, hade hans italienska superagent en stor roll att spela.

Nu, då både Artaldi och hans fru, Elena, har valt att skiljas från sitt lag, återstår det att se vem som fyller tomrummet i Djokovics lag.

RELATED ARTICLES

Mest populär