Monday, December 11, 2023
HemF1"Du kan inte klaga": Toto Wolff framträder chockerande som frälsare när Max...

“Du kan inte klaga”: Toto Wolff framträder chockerande som frälsare när Max Verstappen får skulden för F1:s minskande popularitet

Bland fans, Redditors och förståsigpåare pratas det mycket om hur Max Verstappens dominans kanske inte är det bästa för sporten. Holländaren, till hans ära, har fått det att se extremt enkelt ut. Efter sin vinst i Brasilien har han hela 17 vinster totalt bara under denna säsong. Naturligtvis kände fansen att vinnaren av en given GP hade blivit extremt förutsägbar, och detta har lett till att flera tillfälliga fans inte är intresserade av att se loppet.

Men samtidigt som han marknadsförde en F1-dokumentär med titeln “The Business of Formula 1”, kom en osannolik räddare och argumenterade mot denna berättelse. Mercedes Team Principal Toto Wolff har gjort det extremt tydligt med ett treordsbudskap.

Toto Wolff, den osannolika räddaren

Under intervjun som sändes på CNBC var “Squawk on the Street”-värd Sara Eisen hade några mycket intressanta frågor att ställa. I början började hon med F1:s växande investeringar i USA innan hon så småningom gick in i dagens heta ämne; Max dominans och det upplevda negativa inflytandet på Formel 1.

Hon pratade om den dominerande säsongen som Red Bulls trefaldiga mästare har och frågade: “Hur problematiskt är det för sporten?”

Toto Wolff svarade omedelbart och lyfte fram hur ansvaret ligger på Mercedes och de andra lagen att höja sitt spel och ta sig upp till Red Bulls nivå, och skulden borde inte ligga på Verstappen. Han hävdar, “Det handlar om att vi slår tillbaka. Du kan inte klaga. Om du är ett av lagen som är tvåa i världsmästerskapet. Vi måste komma med en bättre bil och bättre prestanda för att slå dem.”

Trots Max Verstappens fullständiga dominans uttrycker Schumacher-dynastin förakt för jämförelser med Michael

Han instämde sedan i att en tät kamp mellan två eller flera förare i slutändan skulle vara bättre för sporten, särskilt för åskådarna. Österrikaren fortsatte sedan med att förklara sina förhoppningar inför säsongen 2024 och avslöjade att det tyska laget har ett helt nytt koncept i beredskap.

Mercedes planer för 2024

Efter Wolffs svar om att Mercedes måste göra det bättre frågade Sara hur säker österrikaren var inför nästa säsong. Toto Wolff gav betydande insikter om hur Mercedes fungerar och förklarade: “Jag har aldrig i hela mitt liv varit självsäker. Jag är mer en glas-halvtom kille. Men för nästa år har vi helt förändrat konceptet bakom bilen. Jag tror att vi är på god väg inför nästa år.”

Toto erkände då att de senaste två åren inte har varit optimala. Som sagt, Wolff gav fortfarande hopp för Mercedes-fansen. Han avslutade med att säga, “Om vi ​​har gjort ett tillräckligt bra jobb får vi se tills dess (nästa säsong).”

RELATED ARTICLES

Mest populär