Friday, February 3, 2023
HemMartial arts"Du kan bli träffad varje dag": Bruce Lee skulle rusa till räddning...

“Du kan bli träffad varje dag”: Bruce Lee skulle rusa till räddning för Jackie Chan efter att han “låtsades” bli sårad av sina kampsportsstunts

Jackie Chan, den legendariska kampsportsstjärnan, var lika unik som en blå diamant genom att han skapade en speciell genre av action och komedi. Den kinesiske skådespelaren kickstartade sin karriär med en ödmjuk början. Som en ivrig beundrare av Bruce Lee, minns Jackie Chan minnena av att arbeta med Little Phoenix.

Samtidigt som han agerade tillsammans med Lee aldrig aktualiserades, gjorde Chan det bästa av den begränsade roll han hade som en av de många okända stuntmännen på Enter the Dragon-uppsättningen 1973. Decennier har gått, men Chan berättar om minnen med den spänning han hade då medan vi pratar om Rush Hour 4 som kommer att börja snart.

Jackie Chan lurade Bruce Lee som 19-årig stuntman

Även om Kung Fu-filmer gjordes långt innan han vågade sig in på arenan, var det Lees otroliga takt i actionsekvenser som slog an hos väst. Chan idoliserade Lee. Han träffade stjärnan första gången på uppsättningarna av Enter the Dragon 1973 för en slagsmålsscen.

När kamerorna rullade slog den legendariska skådespelaren stuntmännen som kom enligt manuset. Av misstag slog Lee Chan i ansiktet med en pinne. “Som stuntkille kan du bli påkörd varje dag”, sa Rush Hour-stjärnan. Chan låtsades vara sårad, ”då han [Bruce Lee] kommer för att hjälpa mig.” Hur självklart det än låter, Chan njöt av uppmärksamheten.

DYK DYPARE

Dessutom berättade han om Lees vänlighet och sa: “Varje gång jag vänder mig om ser jag Lee titta om jag är okej.” Passande en typisk fan-boy-upplevelse, Chan uttrycker att han skulle vilja bli träffad igen.

Rush Hour-skådespelaren ville inte bli nästa Bruce Lee

Studion i Hong Kong strävade efter att ansa Chan att bli Lees efterträdare efter hans bortgång. Han höll dock inte med om det. Han hävdade att han inte var Bruce Lee och föredrog att “bara göra mig själv.” Den kinesisk-amerikanske skådespelaren skapade en nisch för sig själv genom att lägga till humor till handlingen och använda rekvisita runt sig för att accentuera stunts.

För den okunniga var Bruce Lee, den legendariske kampsportaren, en unik och lysande människa. Han såg konsten som mer än bara en kampsport genom att absorbera dess andliga väsen. Kung-fu-legenden avbröt sitt liv när han bara var 31 år gammal med bara en handfull filmer. Men hans inflytande märks fortfarande över hela världen.

Man kan inte ifrågasätta Jackie Chans naturliga tendens att ingjuta humor i en allvarlig fråga, med tanke på tricket han gjorde med Bruce Lee. Vad tror du? Dela i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär