Wednesday, February 28, 2024
HemNASCAR"Dröm på ett papper" - Joe Gibbs avslöjar hemligheter som satte igång...

“Dröm på ett papper” – Joe Gibbs avslöjar hemligheter som satte igång hans NASCAR-planer och drar paralleller med fotboll

NASCAR är en sport som ser att lag och förare gör sitt bästa arbete i hopp om att ta seger. Som alla sporter behöver du klarhet, vision, ledning och lagarbete för att utmärka dig, men NASCAR är inte vilken annan sport som helst. Här har du det bästa av de bästa som tävlar om den ensamma pole positionen och det är en uppförsbacke för vilket lag som helst att nå toppen. Det har bara varit ett fåtal lag som sticker ut i NASCAR och Joe Gibbs Racing är säkert en av dem.

Dock, Joe Gibbs hade liten aning om hur man driver ett framgångsrikt NASCAR-team eller hur man väljer förare och människor att arbeta tillsammans när han kom in 1992. Det var hans bortgångne son JD Gibbs idé att göra sitt racerbilsteam. Så han och Joe Gibbs skrev en dröm på tidningen och började sin resa. För en far-son-duo från North Carolina var den här racinggrejen ny för dem och de behövde någon som samarbetade med deras vision.

Här är hur Joe Gibbs kickstartade sin NASCAR-dröm med hjälp utifrån

För att ett lag skulle komma in på NASCAR-banor behövde de ha sponsorer och i hopp om att göra Joe Gibbs Racing till verklighet knackade de på hos Norm Miller. Han var styrelseordförande på Interstate Batteries vid den tiden. Joe Gibbs och hans team hade verkligen ingen aning om hur de skulle gå tillväga för att tävla i NASCAR men han lyckades på något sätt övertyga Miller att sponsra hans lag. Snart kom en plan skriven på ett papper i rörelse.

Joe Gibbs, medan han talade i sin Next Gen Pit Documentary, delade med sig av den ofiltrerade versionen av historien om hur JGR tog ett skott på deras drömmar. “Vi satte en dröm på ett papper, dök upp på Norm Millers tröskel på Interstate Batteries. Han sa: ‘Vem är din förare?’ Jag sa att vi inte har någon. “Var är din tävlingsbutik?” Jag sa att vi inte har någon. Och jag sa Norm, det här är en dröm på ett papper och kan du tro det sa han, “Låt oss göra det.”

Medan NASCAR var ett helt nytt bollspel för Joe Gibbs och hans team vid den tiden, såg han sporten från en fotbollslins. Han förklarade likheterna mellan de två och sa: “Vad jag fick reda på var att allt inom racing är precis som fotboll, den enda skillnaden är att vi har en bil här borta och ibland beter sig den inte. De två världarna som jag har varit i, båda är teamorienterade, det är att välja rätt personer och få de människorna att arbeta tillsammans och om du gör det kommer de att få dig att se bra ut.”

Läs mer: Denny Hamlin bryter äntligen tystnaden på hårkonundrum och lämnar NASCAR-gemenskapen i splittringar

Anpassa och ändra är namnet på spelet i NASCAR och JGR gjorde säkert det. De lade till fem Cup Series-mästerskap och 450 personer som arbetade med dem.

JGR-ägaren hade andra tankar om hans inträde i NASCAR

JGR-chefen visste tydligt hur han skulle hantera ett fotbollslag och de tre Super Bowl vinner tillbaka hans tränarförmåga. Men från och med ett team på 17 medlemmar 1992 gick inte allt som de ska. Faktum är att de var segerlösa under sin första säsong, men detta räckte inte för att sänka Joe och hans team eftersom deras obevekliga jakt lönade sig i början av det nya århundradet.

Joe Gibbs förklarade hur hans team har vuxit under åren, “Ja, vi fick en tuff start under vårt första tävlingsår. Vi vann inte ett lopp och du säger “Hej, är det här för stort för oss?” Vi började vårt första år med 17 personer och jag kände att vi kanske kan kontrollera det här. Idag kör vi tre olika divisioner, 450 personer och det är helt utom kontroll.”

Det är rättvist att säga att JGR ända sedan han gick med i NASCAR har etablerat sig som ett kraftpaket inom sporten och inget mindre än titeln kommer att förväntas från laget till 2024 års Cup-serie.

Inlägget “Dröm på ett papper” – Joe Gibbs avslöjar hemligheter som satte igång hans NASCAR-planer, drar paralleller med fotboll dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär